Böbrekten gelen idrarın mesaneye iletildiği yerde oluşan genişlemeye üreterosel adı verilmekte olup, tedavisi; konservatif (cerrahi dışı tedavi) ve cerrahi tedavi ile yapılır.

Von hippel lindau sendromu, vücudun birçok farklı yerlerinde tümörler ve içi sıvı dolu olan keselerin oluşmasıyla karakterize genetik geçişli bir hastalıktır.Tümörlerin temel tedavisi uygun cerrahi tedavidir.

Testis büyümesi tesislerin normal hacimlerinin üzerine çıkması durumudur. Testis büyümesinde tedavi testisin kendisinin hacminin küçültücü tedaviden ziyade testisin büyümesine neden olan patolojinin tedavisidir.

Oligospermi, erkeklerde normalde var olması gerekenden daha düşük sperm sayısının olması durumudur. Halk arasında sperm azlığı olarak da bilinmektedir. Oligospermi durumu özellikle çocuk sahibi olamayan erkeklerde yapılan testler sonucunda ortaya çıkar.

Böbrek Üstü Bezi Kanseri; böbrek üstü bezinin korteksinden ortaya çıkıp gelişen kanser tiplerinin adı olup cerrahi tedavi radyoterapi ve kemoterapi tedavi yöntemlerine sahiptir

Üroloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Üroloji Doktoru Nasıl Muayene Eder?

Üroloji randevusu alınırken hastaların en çok çekindikleri konu fiziki muayenedir. Muayeneye üstten (böbrekler) başlanır ve aşağı doğru inilir. İlk olarak dış görünüşte bir anormallik olup olmadığına bakılır. Daha sonrasında elle muayene uygulanır. Eğer böbreklerde kist vb. görülüyorsa elle hissedilebilir. Fiziki muayene sonucuna göre ilave tetkikler istenir.

Çocuk Üroloji Hangi Hastanelerde Var?

Üroloji hastanelerinde ve özel muayenehanelerde çocuk ürolojisi bölümü bulunur. Bazı üroloji uzmanları aldıkları eğitimlerin sonucunda hem yetişkinlere hem de çocuklara hizmet verebilir. Eğer bir üroloji hastanesinde çocuk bölümü olup olmadığından emin olunmazsa öncesinde arayıp bilgi almak gerekir.

Kadın Üroloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Kadın üroloji muayenesinde böbrekler, idrar boruları, mesane ve üretra muayenesi yapılır. Öncelikle dışarıdan bakılır ve anomaliler gözlemlenir. Daha sonrasında elle muayene edilerek idrar kaçırma, tümör oluşumu ve ağrı olup olmadığına bakılır. Fiziki muayene sonrasında kesin teşhis için gereken tetkikler yapılır.

Üroloji Erkeklerde Neye Bakar? Erkeklerde Ürolojik Muayene Nasıl Yapılır?

Üroloji bölümü erkeklerde ilk olarak, üreme organlarda dışarıdan görünen bir lezyon olup olmadığına bakar. Daha sonrasında ise elle muayene yaparak tümör vb. oluşumlar incelenir. Sonuca bağlı olarak ilave tetkikler uygulanacaktır.