Üreter taşı, böbrekte oluşan taşın üretere gelmesi ya da direkt olarak üreterde taş oluşması durumudur. Üreter taşları çoğunlukla kendiliğinden düşerek herhangi bir girişimsel yada girişimsel olmayan tedavi gerektirmeyen taş türleridir.

İnterstisyel sistit idrar torbasında enfeksiyon olmaksızın, mesane duvarının iltihaplanıp, zamanla bu mesane duvarının tahriş olma durumu olup şikayetlere göre tedavi uygulanmaktadır

Mesane taşları böbrek taşlarıdır ve bu taşların mesaneden kaynaklı sorunlar nedeniyle dışarıya atılamaması sonucu mesanede taşlar oluşup tedavisi taşın boyutuna göre yapılmaktadır

Disüri, kişilerin idrar yaparken güçlük, yanma ve ağrı hissetmesidir. Tedavide hastalığın nedenine göre medikal yöntemler ve cerrahi yöntemler kullanılmaktadır.

Meninin sürekli koyu kıvamlı gelmesi halinde uzman görüşüne başvurmak gerekli olabilir. Duruma sebep olan bir rahatsızlığın teşhis edilmesi halinde uygulanacak tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Üroloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Üroloji Doktoru Nasıl Muayene Eder?

Üroloji randevusu alınırken hastaların en çok çekindikleri konu fiziki muayenedir. Muayeneye üstten (böbrekler) başlanır ve aşağı doğru inilir. İlk olarak dış görünüşte bir anormallik olup olmadığına bakılır. Daha sonrasında elle muayene uygulanır. Eğer böbreklerde kist vb. görülüyorsa elle hissedilebilir. Fiziki muayene sonucuna göre ilave tetkikler istenir.

Çocuk Üroloji Hangi Hastanelerde Var?

Üroloji hastanelerinde ve özel muayenehanelerde çocuk ürolojisi bölümü bulunur. Bazı üroloji uzmanları aldıkları eğitimlerin sonucunda hem yetişkinlere hem de çocuklara hizmet verebilir. Eğer bir üroloji hastanesinde çocuk bölümü olup olmadığından emin olunmazsa öncesinde arayıp bilgi almak gerekir.

Kadın Üroloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Kadın üroloji muayenesinde böbrekler, idrar boruları, mesane ve üretra muayenesi yapılır. Öncelikle dışarıdan bakılır ve anomaliler gözlemlenir. Daha sonrasında elle muayene edilerek idrar kaçırma, tümör oluşumu ve ağrı olup olmadığına bakılır. Fiziki muayene sonrasında kesin teşhis için gereken tetkikler yapılır.

Üroloji Erkeklerde Neye Bakar? Erkeklerde Ürolojik Muayene Nasıl Yapılır?

Üroloji bölümü erkeklerde ilk olarak, üreme organlarda dışarıdan görünen bir lezyon olup olmadığına bakar. Daha sonrasında ise elle muayene yaparak tümör vb. oluşumlar incelenir. Sonuca bağlı olarak ilave tetkikler uygulanacaktır.