Bel gevşekliği yani erken boşalma olarak tanımlanan durum bir erkek ve kadının cinsel ilişkisi sırasında erkeğin çabuk boşalmasıdır. İlaç tedavisi, bel gevşekliği egzersizleri ve spor tedavileri, krem ve jeller, prezervatif, sex terapileri ve cerrahi tedavi uygulanabilmektedir.

İnflamasyon bağışıklık sisteminde görev almakta ve çeşitli nedenler neticesinde meydana gelen hasarlanmış doku yapısını onarmak amacıyla oluşturulur. Medikal tedavi, antibiyotikler ve fizik tedavi gibi tedaviler uygulanabilir.

Atrofi organların küçülmesi ve eski boyutuna göre boyut kaybı demektir. Tedavide izlem tedavisi, semptomatik tedavi, fizik tedavi, medikal tedavi ve hormon takviyesi uygulanabilmektedir.

Boşaltım sistemi organ yapıları çeşitli nedenlerle enfeksiyon kapması halinde ya da deformasyona uğraması ile boşaltma görevlerini tam yerine getiremez. Tedavisinde medikal tedavi ve cerrahi tedavi seçenekleri mevcuttur.

Penis hastalıklarında erkek bireyler cinsel hayatında problemler yaşamakta ve hayat kalitelerinde düşüş gözlenmektedir. Tedavisi, kriyoterapi, cerrahi tedavi, radyoterapi ve kemoterapi yöntemleriyle yapılabilir.

Üroloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Üroloji Doktoru Nasıl Muayene Eder?

Üroloji randevusu alınırken hastaların en çok çekindikleri konu fiziki muayenedir. Muayeneye üstten (böbrekler) başlanır ve aşağı doğru inilir. İlk olarak dış görünüşte bir anormallik olup olmadığına bakılır. Daha sonrasında elle muayene uygulanır. Eğer böbreklerde kist vb. görülüyorsa elle hissedilebilir. Fiziki muayene sonucuna göre ilave tetkikler istenir.

Çocuk Üroloji Hangi Hastanelerde Var?

Üroloji hastanelerinde ve özel muayenehanelerde çocuk ürolojisi bölümü bulunur. Bazı üroloji uzmanları aldıkları eğitimlerin sonucunda hem yetişkinlere hem de çocuklara hizmet verebilir. Eğer bir üroloji hastanesinde çocuk bölümü olup olmadığından emin olunmazsa öncesinde arayıp bilgi almak gerekir.

Kadın Üroloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Kadın üroloji muayenesinde böbrekler, idrar boruları, mesane ve üretra muayenesi yapılır. Öncelikle dışarıdan bakılır ve anomaliler gözlemlenir. Daha sonrasında elle muayene edilerek idrar kaçırma, tümör oluşumu ve ağrı olup olmadığına bakılır. Fiziki muayene sonrasında kesin teşhis için gereken tetkikler yapılır.

Üroloji Erkeklerde Neye Bakar? Erkeklerde Ürolojik Muayene Nasıl Yapılır?

Üroloji bölümü erkeklerde ilk olarak, üreme organlarda dışarıdan görünen bir lezyon olup olmadığına bakar. Daha sonrasında ise elle muayene yaparak tümör vb. oluşumlar incelenir. Sonuca bağlı olarak ilave tetkikler uygulanacaktır.