Köprücük kemiği ile 1. kaburga arasındaki boşluğun daralmasıyla sinirler üzerinde bası oluşması durumu olan Torasik Outlet Sendromu, ağrı giderici ilaçlar ve yöntemlerle tedavi edilir.

El uyuşması; bazı parmaklarda, parmak uçlarında, avuç içinde, elin üstünde ya da elin tamamında yayılım gösterebilen his kaybı olup tedavisi altta yatan nedene yönelik yapılır

Hipofiz adenomu, hipofiz bezinde görülen iyi huylu kitleler olup, tedavisi için; ilaç, cerrahi ve radyoterapi gibi yöntemler mevcuttur.

Göz kararması, gündelik aktiviteler ve normal yaşam esnasında anlık ortaya çıkan görme yetisinin kaybolması durumu olup, bir hastalıktan çok, altta yatan bir sorunun belirtisidir. Bir belirti olduğu için tedavi planlaması hastalığa yönelik yapılır.

Sinirlerde meydana gelen hasardan dolayı kişinin duyu bozukluğu yaşaması durumu olan Periferik Nöropati, altta yatan nedene göre tedavi edilmektedir.

Beyin ve Sinir Cerrahisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Nöroloji Hangi Hastalıkları Kapsar?

Nöroloji, nöroşirurji bölümü ile aynı sağlık sorunlarını kapsar. Ancak sinir sistemi ve beyinde görülen hastalıkların cerrahi olmayan tedavilerini üstlenir. Harici olarak baş dönmesi, baş ağrıları, MS hastalığı, baygınlık, vücutta uyuşma ve hissizleşme, istemsiz kas seğirmeleri, parkinson hastalığı, migren, unutkanlık, uyku bozuklukları, baygınlık, dalgınlık ve titreme gibi sağlık sorunlarıyla da ilgilenir.

Beyin Cerrahi Nöroloji Mi?


Beyin cerrahi bölümü, nöroloji bölümü ile aynı hastalıkları inceler. Ancak nöroloji, cerrahi dışındaki tedavi yöntemlerinin uygulanmasından sorumludur. Beyin cerrahi bölümü ise diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda yapılacak ameliyatları üstlenir. Bu nedenle beyin cerrahi (nöroşirurji) ve nöroloji bölümleri aynı değildir.