Belin yapısı gereği olan eğriliğin, çeşitli nedenlere bağlı olarak kaybolmasıyla oluşan Bel Düzleşmesi, çeşitli egzersizler ve doktorların önerileri ile tedavi edilmektedir.

Vücudun bazı bölgelerinde kalsiyumun fazla birikmesi durumu olan Kalsifikasyon; görüldüğü bölgeye göre farklı yöntemler ile tedavi edilmektedir.

Kol uyuşması; koldaki sinirlerde baskı oluşmasıyla yeterli kan akışının sağlanamadığı durumlarda koldaki his kaybı olup tedavisi için yapılması gereken yaşam tarzı değişikliğidir.

Konuşma bozukluğu; kişinin konuşma akıcılığının, ses çıkışlarının, ritminin normal insanlara göre daha değişik olması olup, konuşma terapisi ve egzersizler ile tedavi edilmektedir.

Köprücük kemiği ile 1. Kaburga arasındaki boşluğun daralması sonucu burdan geçen damar ve sinirler üzerinde bası oluşmasına torasik outlet sendromu adı verilir. 1. Kaburga arasındaki boşluğun genişletilmesi sayesinde belirtilerin ve ağrının kontrol altına alınması üzerine yapılır.

Beyin ve Sinir Cerrahisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Nöroloji Hangi Hastalıkları Kapsar?

Nöroloji, nöroşirurji bölümü ile aynı sağlık sorunlarını kapsar. Ancak sinir sistemi ve beyinde görülen hastalıkların cerrahi olmayan tedavilerini üstlenir. Harici olarak baş dönmesi, baş ağrıları, MS hastalığı, baygınlık, vücutta uyuşma ve hissizleşme, istemsiz kas seğirmeleri, parkinson hastalığı, migren, unutkanlık, uyku bozuklukları, baygınlık, dalgınlık ve titreme gibi sağlık sorunlarıyla da ilgilenir.

Beyin Cerrahi Nöroloji Mi?


Beyin cerrahi bölümü, nöroloji bölümü ile aynı hastalıkları inceler. Ancak nöroloji, cerrahi dışındaki tedavi yöntemlerinin uygulanmasından sorumludur. Beyin cerrahi bölümü ise diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda yapılacak ameliyatları üstlenir. Bu nedenle beyin cerrahi (nöroşirurji) ve nöroloji bölümleri aynı değildir.