Böbreklerdeki hücrelerin değişime uğraması ve kontrolsüzce büyümesi ile böbrek kanseri ortaya çıkar. Tedavisinde kanserin tipine, evresine göre tedavi seçenekleri değişir.

Skuamöz hücreli karsinom yaşlı kişilerde güneşe maruz kalan bölgelerinde en sık görülen karsinomdur. Tanısı konan hastada tedavi rejimini belirlemede kanserin evresi çok önemlidir.

Peyronie, penis içinde bir yara dokusu oluşmasından dolayı eğriliğin olmasıdır. Tedavi yöntemleri, semptomlara ve süresine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Testis torsiyonu, testise gelen kan akımının kesilmesi durumu olup cerrahi veya manuel tedavi yöntemleri uygulanarak iyileşme sağlanır.

Kasık biti; insanlarda dış genital ve kasık bölgesini istila eden; bu bölgede şiddetli kaşıntıya neden olan parazitik canlılar olup esas tedavisini medikal tedavi oluşturur.

Üroloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Üroloji Doktoru Nasıl Muayene Eder?

Üroloji randevusu alınırken hastaların en çok çekindikleri konu fiziki muayenedir. Muayeneye üstten (böbrekler) başlanır ve aşağı doğru inilir. İlk olarak dış görünüşte bir anormallik olup olmadığına bakılır. Daha sonrasında elle muayene uygulanır. Eğer böbreklerde kist vb. görülüyorsa elle hissedilebilir. Fiziki muayene sonucuna göre ilave tetkikler istenir.

Çocuk Üroloji Hangi Hastanelerde Var?

Üroloji hastanelerinde ve özel muayenehanelerde çocuk ürolojisi bölümü bulunur. Bazı üroloji uzmanları aldıkları eğitimlerin sonucunda hem yetişkinlere hem de çocuklara hizmet verebilir. Eğer bir üroloji hastanesinde çocuk bölümü olup olmadığından emin olunmazsa öncesinde arayıp bilgi almak gerekir.

Kadın Üroloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Kadın üroloji muayenesinde böbrekler, idrar boruları, mesane ve üretra muayenesi yapılır. Öncelikle dışarıdan bakılır ve anomaliler gözlemlenir. Daha sonrasında elle muayene edilerek idrar kaçırma, tümör oluşumu ve ağrı olup olmadığına bakılır. Fiziki muayene sonrasında kesin teşhis için gereken tetkikler yapılır.

Üroloji Erkeklerde Neye Bakar? Erkeklerde Ürolojik Muayene Nasıl Yapılır?

Üroloji bölümü erkeklerde ilk olarak, üreme organlarda dışarıdan görünen bir lezyon olup olmadığına bakar. Daha sonrasında ise elle muayene yaparak tümör vb. oluşumlar incelenir. Sonuca bağlı olarak ilave tetkikler uygulanacaktır.