Mesane kanseri, idrarda kanama, yanma, sık idrara çıkma bulguları ile kendini gösteren bir hastalık türü olup evrelerine göre tedavi seçenekleri de değişkenlik gösterir.

Kökenini testisteki hücrelerinden alan ve testiste görülen Testis Kanseri'nin tedavisinde orşiektomi ameliyatı, kök hücre nakli, kemoterapi gibi tedavi yöntemleri uygulanır.

Erkek üreme organının cinsel ilişki esnasında, yeterli sertliğe ve dikliğe ulaşamaması durumuna denir. Hastalığın nedeni bulunmalı ve bu doğrultuda tedavi uygulanmalıdır.

Kısırlık olarak bilinen infertilite, kadın veya erkeklerde görülen, cinsel ilişki sonunda gebeliğin oluşmaması durumu olup hastanın durumuna göre tedavisi değişebilir.

Testis ağrısı, testislerin birinde ya da ikisinde farklı sebeplerden dolayı hissedilen rahatsızlık, ağrı olup tedavisi altta yatan sebebe göre değişiklik gösterir

Üroloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Üroloji Doktoru Nasıl Muayene Eder?

Üroloji randevusu alınırken hastaların en çok çekindikleri konu fiziki muayenedir. Muayeneye üstten (böbrekler) başlanır ve aşağı doğru inilir. İlk olarak dış görünüşte bir anormallik olup olmadığına bakılır. Daha sonrasında elle muayene uygulanır. Eğer böbreklerde kist vb. görülüyorsa elle hissedilebilir. Fiziki muayene sonucuna göre ilave tetkikler istenir.

Çocuk Üroloji Hangi Hastanelerde Var?

Üroloji hastanelerinde ve özel muayenehanelerde çocuk ürolojisi bölümü bulunur. Bazı üroloji uzmanları aldıkları eğitimlerin sonucunda hem yetişkinlere hem de çocuklara hizmet verebilir. Eğer bir üroloji hastanesinde çocuk bölümü olup olmadığından emin olunmazsa öncesinde arayıp bilgi almak gerekir.

Kadın Üroloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Kadın üroloji muayenesinde böbrekler, idrar boruları, mesane ve üretra muayenesi yapılır. Öncelikle dışarıdan bakılır ve anomaliler gözlemlenir. Daha sonrasında elle muayene edilerek idrar kaçırma, tümör oluşumu ve ağrı olup olmadığına bakılır. Fiziki muayene sonrasında kesin teşhis için gereken tetkikler yapılır.

Üroloji Erkeklerde Neye Bakar? Erkeklerde Ürolojik Muayene Nasıl Yapılır?

Üroloji bölümü erkeklerde ilk olarak, üreme organlarda dışarıdan görünen bir lezyon olup olmadığına bakar. Daha sonrasında ise elle muayene yaparak tümör vb. oluşumlar incelenir. Sonuca bağlı olarak ilave tetkikler uygulanacaktır.