Diş macunlarında ve içme sularında bulunan florun fazla olması sonucu flor elementine maruz kalınmasına florozis adı verilir. En etkili tedavi yöntemi florun azaltılmasıdır.

Üst dudağın arka kısmında yer alan doku parçası frenulum olarak adlandırılmaktadır ve bebeklik döneminde beslenme sorunlarına yol açabilir. Cerrahi operasyon ve lazer tedavisiyle kontrol altına alınabilir.

Pulpitis, diş özü olarak da bilinen pulpanın iltihaplanmasıdır. Tedavide pulpitisin reversible (geri dönüşümlü) ve irreversible (geri dönüşümsüz) olmasına bağlı olarak değişmektedir.

Diş eti ve dişlerde bakteriyel iltihaplara bağlı olarak ortaya çıkan irin birikintilerine apse adı verilir. Öncelikli olarak apse boşaltılır ve sonrasında antibiyotik ilaçlar ile enfeksiyonun kontrol altına alınması sağlanır.

Bebeklerde diş gıcırdatma alt ve üst dişlerin birbirine istemsiz olarak sürterek çıkardığı ses olarak tanımlanabilir. Tedavide asit inhibisyonu, terapi, ilaçlar uygulanmaktadır.


Ağız ve Diş Sağlığı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Pazar günü dişçi açık olur mu?

Kamu hastaneleri hafta sonları yalnızca acil diş hekimliği hizmeti vermektedir. Ancak özel klinikler, hekimin tercihi ve çalışma iznine bağlı olarak cumartesi ve pazar günleri de sağlık hizmeti sunabilir. En doğru tercih, muayeneye gitmeden önce çalışma saatlerinin öğrenilmesi ve uygun randevunun alınması olacaktır.