Bebeklik ve çocukluk çağlarında süt dişlerinde koyu renkli lekelenmelere diş kararması adı verilmektedir. Tedavi fluorid, ultrasonik temizleme, dolgu tedavisi şeklinde uygulanabilir.

İnflamasyon bağışıklık sisteminde görev almakta ve çeşitli nedenler neticesinde meydana gelen hasarlanmış doku yapısını onarmak amacıyla oluşturulur. Medikal tedavi, antibiyotikler ve fizik tedavi gibi tedaviler uygulanabilir.

Diş eti hastalıkları, dişi sarmalayan diş eti dokusunun diğer ağız içi dokularla birlikte veya onlardan ayrı olarak iltihaplanmasıdır. Diş taşı temizliği, antibiyotik yada cerrahi müdahale gibi birçok tedavi seçenekleri vardır.

Ağız hastalıkları, dudak iç bölgesi, sert damak, yumuşak damak, bademciklerin olduğu gırtlak kısmı gibi yerlerde hastalık gelişmesidir. Hastalığın tedavisinde genellikle medikal yöntemler ön plandadır.

Hamilelikte diş ağrısı, bakterilere normalden daha fazla açık olma durumundan ve hormonların artması ile birlikte görülmektedir. Kanal tedavisi, dolgu, gece plağı, splint ve soğuk pres gibi tedavi yöntemleri mevcuttur.

Ağız ve Diş Sağlığı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Pazar günü dişçi açık olur mu?

Kamu hastaneleri hafta sonları yalnızca acil diş hekimliği hizmeti vermektedir. Ancak özel klinikler, hekimin tercihi ve çalışma iznine bağlı olarak cumartesi ve pazar günleri de sağlık hizmeti sunabilir. En doğru tercih, muayeneye gitmeden önce çalışma saatlerinin öğrenilmesi ve uygun randevunun alınması olacaktır.