Yatak yarası, yatağa veya sandalyeye bağlı olan hastalarda uzun süreli yatılan veya oturulan bölgede oluşan doku hasarı olup ilaç ve cerrahiye başvurularak iyileşme sağlanmaktadır.

Memede kist; her ne kadar toplumda kanser olarak bilinse de aslında meme dokusunun içerisinde gelişen çoğunlukla içi sıvı dolu kesecikleri tanımlamak için kullanılan bir tabirdir. Kistin teşhis sonrası durumuna göre izlem yada cerrahi tedavi uygulanabilir.

Cinsel organların diğer dokulara bakılarak daha koyu bir renk alması durumu olan Genital Bölge Kararmaları; dermokozmetik ürünler, kimyasal peeling ve lazerle tedavi edilmektedir.

Elde veya ayakta fazla parmak bulunma durumu olan Altı Parmaklılığın tedavisinde cerrahi yöntemlere başvurulmaktadır.

Tavşan dudak hastalığı, genetik kökenli bir rahatsızlık olup tedavisi sadece cerrahi yöntemler ile yapılabilen rahatsızlıktır.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Medikal Estetik Nedir?

Medikal estetik, cerrahi operasyonlara başvurmadan yapılan estetik müdahalelerin tümünü kapsar. Botoks uygulamaları, dolgu işlemleri, yağ aldırma operasyonları, yağ enjeksiyonu, lazer tedavileri ve saç ekimi gibi uygulamalar medikal estetik branşının ilgi alanları arasında yer alır.

Devlet Hastanelerinde Estetik Yapılıyor Mu? SSK Estetik Ameliyatları Karşılıyor Mu?

Devlet hastanelerinde estetik operasyonlar uygulanır. Ancak sağlık açısından herhangi bir sorun yaratmadığı sürece masraflar SSK tarafından karşılanmaz. Kişinin sağlığını ya da psikolojisini olumsuz etkileyen durumlarda ise rapor hazırlanır ve belirlenen oran devlet tarafından karşılanır.  

Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Ücretli Mi?

Devlet hastanesinde yapılan plastik rekonstrüktif operasyonlar için herhangi bir ücret talep edilmez. Çünkü bu operasyonlar, dokularda görülen fonksiyon kayıplarını gidermek amacıyla uygulanır. Ancak estetik müdahale yapılması gerekiyorsa bunun için ücretlendirme yapılır.