Beynin beslenmesinin bozulması, beyin bölgelerinin canlılığını kaybetmesi ve işlevleri yerine getirememesi durumları beyin damar hastalıklarıdır. Doku plazminojen aktivatörü ve karotid endarterektomi gibi tedaviler mevcuttur.

Omurilik sisteminin herhangi bir bileşenindeki bir sorun, ağrıya veya nörolojik defisite yol açabilir. Tedavide genellikle cerrahi müdahale ve rehabilitasyon tedavileri kullanılmaktadır.

İç kulak hastalıkları; iç kulağın ve bu bölgede bulunan yapıların herhangi bir nedenle yada doğuştan hasar görmesi sonucu oluşan durumlardır. Çoğunlukla medikal tedavi ve cerrahi girişim uygulanmaktadır.

Alerji, vücuttaki bağışıklık sisteminin dışarıdaki herhangi bir maddeye karşı tepki verme durumu olarak tanımlanabilir. Tedavi, alerjinin şiddetine ve kişinin özelliklerine göre bazı farklılıklar görülebilir.

Deri üzerinde tahriş kaynaklı su toplaması meydana gelebileceği gibi iç organlarda da farklı sebeplerden oldukça sık görülür. Bandajlama, medikal tedavi ve cerrahi müdahale uygulanabilmektedir.

Acil Servis ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Acilden Rapor Alınır Mı?

Rapor alımı genellikle polikliniklerden gerçekleşmektedir. Poliklinikler gece mesaisi yapmadığı için acil servislerde rapor yazabilmektedir. Rapor yazmak tamamen doktor tercihine bırakılmış bir karardır. Doktor gerekliği gördüğü takdirde rapor yazabilir.

Diş Hastanesi Acili Var Mı?

Diş hastanelerinin bazılarında (özellikle büyük ve il merkezinde bulunanlarda) acil servis hizmeti verilebilmektedir. Buralarda da diş çekimi, dolgu, apse için antibiyotik tedavisi düzenlenmesi gibi pek çok işlem uygulanabilmektedir.

Acilde Göz Doktoru Var Mı?

Acil serviste hali hazırda bekleyen göz doktorları görev yapmaz fakat göz hastalıkları bölümünün servisinde nöbetçi göz doktoru bulunur. Çok az sayıda uzman hekimin görev yaptığı küçük yerleşim yerlerinde hekimler icapçı olarak da nöbet tutabilirler. Bu durumda, acil servisin çağrısıyla hastaneye gelerek hastayı muayene eder, gerekli müdahaleyi yapabilirler.

Travma Odası Nedir?

Travma odası; kalp krizi, solunum durması, çoklu kırıklar, büyük travmalar, ağır kanamalar, felçler gibi acil ve hayati problemlere müdahale edilen acil servis bölümüdür. Özellikle ileri yaşam desteği sağlanır ve hastanın vital (hayati) bulguları stabil hale getirilir. Odada oksijen cihazı, defibrilatör, cerrahi masa ve lambalar, EKG cihazı, ilaçlar gibi pek çok tıbbi eşya bulunur.

Sağlık personelinin rahatça çalışabilmesi için yataklı bölümden ayrılmış, girmenin yasak olduğu bir odadır. Buraya müdahale esnasında hasta yakını alınmaz.