Turner sendromu, X cinsiyet kromozomunun yokluğunun neden olduğu, kadınlarda görülen bir sendrom olup, tedavisi yoktur.

Hipotiroidi hastalığı, tiroid hormonun az salgılanması sonucu oluşan bir hastalık olup ilaç tedavisiyle takip altına alınabilen ömür boyu süren bir hastalıktır.

Raşitizm, çocuklarda kemiklerin zayıflaması ile beraber şekil bozukluğuna neden olan bir kemik hastalığı olup tedavisi eksik vitamin ve minarelerin yerine konulması yönündedir.

Akromegali; büyüme hormonunun aşırı salgılanması sonucunda vücutta aşırı büyüme durumu olup İlaç tedavisi radyasyon tedavisi ve cerrahi tedavi yöntemleri kullanılabilir.

Kadınlarda östrojen, erkeklerde ise testosteron düzeyini düşüren propaktin yüksekliğinin sebep olduğu hiperploraktinem tedavisinden yükselmenin sebebine göre tedavi uygulanır.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Endokrinoloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Endokrinoloji bölümünde hasta muayenesinin ilk adımı anamnez yani hasta öyküsüdür. Hastanın sağlık bilgileri ve şikayetleri detaylı bir biçimde sorgulanır. Daha sonrasında fiziki muayene uygulanır. Bunlara ek olarak hastadan kan testi de rutin olarak istenmektedir.

Endokrinoloji Tahlilleri Nelerdir?

Doğru tanı konulabilmesi için birçok tahlil yapılabilir. Çoğunlukla kan tahlili, idrar tahlili ve ultrasonografi yeterli olmaktadır. Kan tahlilinde hormon seviyeleri detaylı bir biçimde kontrol edilir.

Endokrinoloji Hangi Bölüme Girer?

Endokrinoloji bölümü ve dahiliye bölümü yakın olsalar da endokrinoloji sadece endokrin sistemi (hormonal sistem) inceler. Eğer gidilen hastanede endokrinoloji polikliniği yoksa dahiliye tercih edilebilir.

Endokrinoloji Neyi İnceler?

Endokrin sistem, vücudumuzda bulunan salgı bezlerini kontrol eden sistemdir. Bu salgı bezleri çeşitli hormonlar salgılamakla görevlidir. Bazen salgı bezleri görevini yeterince yapamaz. Endokrinoloji bölümü hastalığı bulup tedavisini sağlar.