Hipokalsemi, vücuttaki kalsiyum oranının normal değerinden düşük olması olup, tedavisinde kalsiyum glukonat tedavisi uygulanır.

Kandaki kalsiyum iyon miktarının normalin üstünde olması durumu olan Hiperkalsemi, altta yatan nedene bağlı olarak tedavi yapılmaktadır.

Gestasyonel diyabet, kadınlarda gebelik ile birlikte ortaya çıkan şeker hastalığı olup, uygun diyet ve egzersizler ile tedavi edilebilmektedir.

Hiperglisemi, şeker yüksekliği anlamında olan kan şekeri yüksekliği durumu olup, altta yatan nedene göre farklı ilaç tedavileri uygulanır.

Tetani, genellikle kalsiyum eksikliğinden meydana gelen kaslarda istemsiz kasılma, kramp ve spazm olup, neden olan hastalık tedavi edildiğinde, tetani de kendiliğinden iyileşir.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Endokrinoloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Endokrinoloji bölümünde hasta muayenesinin ilk adımı anamnez yani hasta öyküsüdür. Hastanın sağlık bilgileri ve şikayetleri detaylı bir biçimde sorgulanır. Daha sonrasında fiziki muayene uygulanır. Bunlara ek olarak hastadan kan testi de rutin olarak istenmektedir.

Endokrinoloji Tahlilleri Nelerdir?

Doğru tanı konulabilmesi için birçok tahlil yapılabilir. Çoğunlukla kan tahlili, idrar tahlili ve ultrasonografi yeterli olmaktadır. Kan tahlilinde hormon seviyeleri detaylı bir biçimde kontrol edilir.

Endokrinoloji Hangi Bölüme Girer?

Endokrinoloji bölümü ve dahiliye bölümü yakın olsalar da endokrinoloji sadece endokrin sistemi (hormonal sistem) inceler. Eğer gidilen hastanede endokrinoloji polikliniği yoksa dahiliye tercih edilebilir.

Endokrinoloji Neyi İnceler?

Endokrin sistem, vücudumuzda bulunan salgı bezlerini kontrol eden sistemdir. Bu salgı bezleri çeşitli hormonlar salgılamakla görevlidir. Bazen salgı bezleri görevini yeterince yapamaz. Endokrinoloji bölümü hastalığı bulup tedavisini sağlar.