Osteomalazi, kemik yumuşaması olarak adlandırılır ve D vitamini eksikliğinden dolayı kemiklerde yumuşama görülür. Yumuşama boyutuna göre tedavi türleri de değişkenlik gösterir.

Ağızdaki tükürük miktarının azalmasıyla oluşan, gece ve sabahları ortaya çıkan ağız kuruluğunun tedavisinde öncelik, hastanın şikayetlerini azaltmaya yöneliktir.

Hirsutizm, kadınlardaki kıllanmanın erkek tipi kıllanma şeklinde görülmesidir. Tedavisi için ilaç tedavisi uygulanmaktadır.

Hipertansiyon ve şeker hastalığı gibi birbiriyle ilişkili olan hastalıkların bir arada görüldüğü hastalıklar bütünü olan Metabolik Sendrom, hastaya ve semptomlara göre tedavi edilir. 

Kişinin sık sık sıvı tüketmesine rağmen vücudun susuz kalması durumu olan Diabetes İnsipidus Hastalığı'nın tedavisi, hastalığın tiplerine göre değişkenlik göstermektedir.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Endokrinoloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Endokrinoloji bölümünde hasta muayenesinin ilk adımı anamnez yani hasta öyküsüdür. Hastanın sağlık bilgileri ve şikayetleri detaylı bir biçimde sorgulanır. Daha sonrasında fiziki muayene uygulanır. Bunlara ek olarak hastadan kan testi de rutin olarak istenmektedir.

Endokrinoloji Tahlilleri Nelerdir?

Doğru tanı konulabilmesi için birçok tahlil yapılabilir. Çoğunlukla kan tahlili, idrar tahlili ve ultrasonografi yeterli olmaktadır. Kan tahlilinde hormon seviyeleri detaylı bir biçimde kontrol edilir.

Endokrinoloji Hangi Bölüme Girer?

Endokrinoloji bölümü ve dahiliye bölümü yakın olsalar da endokrinoloji sadece endokrin sistemi (hormonal sistem) inceler. Eğer gidilen hastanede endokrinoloji polikliniği yoksa dahiliye tercih edilebilir.

Endokrinoloji Neyi İnceler?

Endokrin sistem, vücudumuzda bulunan salgı bezlerini kontrol eden sistemdir. Bu salgı bezleri çeşitli hormonlar salgılamakla görevlidir. Bazen salgı bezleri görevini yeterince yapamaz. Endokrinoloji bölümü hastalığı bulup tedavisini sağlar.