Ağız kokusu, ağız ve diş sağlığı hastalarına ve sistemik nedenlere bağlı olarak oluşan, ağız içindeki hoş olmayan koku olup, bazı basit yöntemlerle tedavi edilebilmektedir.

Mikroorganizmaların, diş etlerine yerleşerek iltihabi bir yapı oluşturmaları diş eti şişmesine neden olmakta olup, tedavisinde öncelik, şişmenin nedenini ortadan kaldıracak tedaviyi uygulamaktır.

Diş taşı yetersiz ağız hijyeniyle birlikte dişler üzerindeki bakteriyel ve gıda artıklarından oluşan plağın çökelip tartar durumunu almasıdır. Kavitron ve küret ve kretuar olarak iki şekilde tedavi yapılır.

Diş apsesi, dişlerde ya da diş etlerinde meydana gelen ve biriken enfeksiyon yani iltihaplanma olup tedavi için doktor tarafından uygun görülen antibiyotik grubu kullanılır.

Diş çürümesi, diş ve bakteri plaklarının arasındaki dengenin bozulması nedeniyle başlar. Çürüğün diş sinirlerine kadar ulaşıp ulaşamadığına bağlı olarak tedavi süreci başlar.

Ağız ve Diş Sağlığı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Pazar günü dişçi açık olur mu?

Kamu hastaneleri hafta sonları yalnızca acil diş hekimliği hizmeti vermektedir. Ancak özel klinikler, hekimin tercihi ve çalışma iznine bağlı olarak cumartesi ve pazar günleri de sağlık hizmeti sunabilir. En doğru tercih, muayeneye gitmeden önce çalışma saatlerinin öğrenilmesi ve uygun randevunun alınması olacaktır.