Diş eti ağrısı enfeksiyon, travma, sistemik ya da bölgesel durumlara göre diş etinde gelişen yanma, batıcı, kaşınma, zonklama tarzında hislerdir. Tedavisi etken faktöre yönelik yapılır.

Çene ağrısı, birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkar. Çene ağrısının sıklığı ve şiddetine göre uygulanacak olan tedavi yöntemleri farklılık gösterir.

Bruksizm, gece veya gündüz iken dişleri sıkma ve dişleri gıcırdatma gibi şekillerde görülmekte olup, tedavisi için öncelik teşhisi koyup ona göre tedavi sürecine başlamaktır.

Salya, ağız içerisinde barınan bakterileri yok etmek ve sindirimi başlatarak desteklemek için üretilen bir tür sıvıdır. Tedavisi altta yatan hastalığa göre yapılmaktadır.

Mikrobiyal diş plağı, iş üzerinde 500’den fazla çeşit ve sayıları milyonlarca olan mikroorganizma, gıda artığı, diş eti hastalıklarının temel sebebi olan kompleks bir oluşumdur. Çoğu durumda diş fırçalamak yeterli olacaktır.

Ağız ve Diş Sağlığı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Pazar günü dişçi açık olur mu?

Kamu hastaneleri hafta sonları yalnızca acil diş hekimliği hizmeti vermektedir. Ancak özel klinikler, hekimin tercihi ve çalışma iznine bağlı olarak cumartesi ve pazar günleri de sağlık hizmeti sunabilir. En doğru tercih, muayeneye gitmeden önce çalışma saatlerinin öğrenilmesi ve uygun randevunun alınması olacaktır.