Yanak şişmesi genelde iltihaplanma veya herhangi bir nedenle dokularda sıvı birikmesi sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Soğuk kompres, uykuda kafayı ayarlama ve tuz alımını azaltmak gibi tedavi seçenekleri mevcuttur.

Dişler arasında boşluk bulunması durumu olan Distema; hastanın istekleri dikkate alınarak uygun tedavi yöntemi ve planı ile düzeltilmektedir.

Ağız ülseri; yanaklar, dil, damak ve dudağın iç kısımlarında ortaya çıkan, yuvarlak veya oval şeklinde olan ağrılı yaralardır. Şikayetler genel seyir anlamında bir veya iki hafta içinde kendiliğinden iyileşmektedir.

Genellikle bozulmuş ağız hijyeni veya ağız kuruluğu gibi nedenlerin sonucunda ortaya çıkabilen ağızda acı tat, astım, reflü veya gebelik sonucu olabilir. Tedavisi altta yatan sebebe göre planlanır.

diş eti kanseri; ağız bölgesinde tükürük bezlerinden başlayıp diş etlerine kadar tüm bölgeleri tutabilen kanserler olup hastanın durumuna göre tedavi uygulanmaktadır

Ağız ve Diş Sağlığı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Pazar günü dişçi açık olur mu?

Kamu hastaneleri hafta sonları yalnızca acil diş hekimliği hizmeti vermektedir. Ancak özel klinikler, hekimin tercihi ve çalışma iznine bağlı olarak cumartesi ve pazar günleri de sağlık hizmeti sunabilir. En doğru tercih, muayeneye gitmeden önce çalışma saatlerinin öğrenilmesi ve uygun randevunun alınması olacaktır.