Wolff parkinson white sendromu; kalpte oluşan ritim bozukluğu hastalığı olup, medikal yöntemler ile tedavi edilmektedir.

Denge bozuklukları vücuttaki kasların, kemiklerin, eklemlerin, gözlerin, iç kulaktaki denge organının, sinirlerin, kalp ve kan damarlarının normal ve dengeli bir şekilde çalışmaması sonucu gelişir.

Kalp deliği, kalbin bölümleri arasında oluşan delikler olup, cerrahi yöntemler kullanılarak tedavi edilmektedir.

Bacaklara giden atardamarların tıkanıklığında meydana gelen Periferik Arter Hastalığı; medikal ve cerrahi yöntemler ile tedavi edilmektedir.

Kırmızımsı ve deriden kabarık bu lekeler, genellikle kılcal damarların yumaklaşması ve tek bir yerde birikmesi sonucu oluşurlar. Tedavisi cerrahi ve ilaç olarak uygulanabilir.

Kardiyoloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Çocuk Kardiyoloji Nedir?

Çocuk kardiyolojisi bölümü, henüz doğmamış bir bebeğin kalbi de dahil olmak üzere 18 yaşına kadar oluşan kalp hastalıklarının teşhis ve tedavilerini yapan bölümdür. Bu hastalıklar fonksiyonel hastalıklar, yapısal anomaliler ya da ritim bozukluğu gibi sağlık sorunları olabilir. Çocukluk çağında görülen kalp hastalıklarının büyük bir çoğunluğu, doğuştan gelen hastalıklardan oluşur. Nefes almada güçlük, morarma, bayılma ve gelişim geriliği gibi belirtilerden bir ya da birkaçı ortaya çıktıktan sonra vakit kaybetmeden çocuk kardiyoloji uzmanına gidilmesi hayati önem taşır.