Pulmoner stenoz, kalpte bulunan pulmoner kapakçığın darlığı durumu olup, tedavisi; ameliyat, kalp kateterizasyonu veya açık kalp ameliyatı şeklinde yapılabilmektedir.

Kalpte duvar kalınlaşması, kalpte yer alan bölmelerdeki odacığın duvarının kalınlaşması nedeniyle küçülmesi olup; ilaçlar, hayat tarzı değişiklikleri ve cerrahi müdahale ile tedavi gerçekleşir.

Arteriyovenöz fistül vücuttaki atardamar ve toplardamar arasında direkt bağlantı olması demektir. Cerrahi müdahale ve kateter embolizasyonu gibi birden fazla tedavi seçeneği vardır.

Triküspit yetmezliği, kalpte bulunan triküspit kapağın belirli nedenlerden dolayı görevini yerine getirememesi ve kanın geri kaçması durumudur. Tedavisi, hastalığın nedenine ve ciddiyetine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Kalp kapaklarından herhangi birinde kalınlaşma, sertleşme olması ve bu durumun kan akışında bozukluğa yol açması durumuna kalp kapakçığı kireçlenmesi denir. Tedavisini medikal tedavi ve cerrahi girişimler oluşturur.

Kardiyoloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Çocuk Kardiyoloji Nedir?

Çocuk kardiyolojisi bölümü, henüz doğmamış bir bebeğin kalbi de dahil olmak üzere 18 yaşına kadar oluşan kalp hastalıklarının teşhis ve tedavilerini yapan bölümdür. Bu hastalıklar fonksiyonel hastalıklar, yapısal anomaliler ya da ritim bozukluğu gibi sağlık sorunları olabilir. Çocukluk çağında görülen kalp hastalıklarının büyük bir çoğunluğu, doğuştan gelen hastalıklardan oluşur. Nefes almada güçlük, morarma, bayılma ve gelişim geriliği gibi belirtilerden bir ya da birkaçı ortaya çıktıktan sonra vakit kaybetmeden çocuk kardiyoloji uzmanına gidilmesi hayati önem taşır.