Testosteron eksikliği, hem kadında hem erkeklerde görülen olması gereken normal değerin altına düşmesi olup, hormonun vücuda takviye edilmesi ile tedavi edilmektedir.

Subakut tiroidit, tiroid bezinin iltihaplanması sonucu boyunda yoğun ağrıların olması olup tedavisinde; ilaç kullanımı ve hormon tedavisi kullanılmaktadır.

Uygunsuz ADH Sendromu normal bir fizyolojik uyarı olmadan, vücudun aşırı miktarda ADH adı verilen hormonu salgılaması sonucu oluşan hastalığa verilen isimdir. Tedavisinde “%3’ lük Hipertonik Sodyum” kullanılmaktadır.

Böbrek üstü bezi kortizol, aldosteron ve sex hormonlarını üreten organdır. Konjenital adrenal hiperplazi hastalığında genetik bozukluktan dolayı böbrek üstü bezi kortizol ve aldosteron hormonlar ya tamamen ya da normal miktarlarda üretilemez.

Hipernatremi, vücuttaki su ve tuz dengesizliğinden meydana gelen bir rahatsızlık olup medikal yöntemler ile tedavi edilmektedir.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Endokrinoloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Endokrinoloji bölümünde hasta muayenesinin ilk adımı anamnez yani hasta öyküsüdür. Hastanın sağlık bilgileri ve şikayetleri detaylı bir biçimde sorgulanır. Daha sonrasında fiziki muayene uygulanır. Bunlara ek olarak hastadan kan testi de rutin olarak istenmektedir.

Endokrinoloji Tahlilleri Nelerdir?

Doğru tanı konulabilmesi için birçok tahlil yapılabilir. Çoğunlukla kan tahlili, idrar tahlili ve ultrasonografi yeterli olmaktadır. Kan tahlilinde hormon seviyeleri detaylı bir biçimde kontrol edilir.

Endokrinoloji Hangi Bölüme Girer?

Endokrinoloji bölümü ve dahiliye bölümü yakın olsalar da endokrinoloji sadece endokrin sistemi (hormonal sistem) inceler. Eğer gidilen hastanede endokrinoloji polikliniği yoksa dahiliye tercih edilebilir.

Endokrinoloji Neyi İnceler?

Endokrin sistem, vücudumuzda bulunan salgı bezlerini kontrol eden sistemdir. Bu salgı bezleri çeşitli hormonlar salgılamakla görevlidir. Bazen salgı bezleri görevini yeterince yapamaz. Endokrinoloji bölümü hastalığı bulup tedavisini sağlar.