Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Radyasyon Onkolojisi

Psikoloji , Nöroloji , Hematoloji , Psikiyatri , Diyetisyen , Anesteziyoloji ve Reanimasyon , Dermatoloji , Üroloji , Radyasyon Onkolojisi , Radyoloji , Dahiliye , Genel Cerrahi , Yoğun Bakım , Nükleer Tıp , Enfeksiyon Hastalıkları , Kadın Hastalıkları ve Doğum , Göğüs Hastalıkları , Göğüs Cerrahisi , Tıbbi Onkoloji , Tıbbi Biyokimya , Tıbbi Patoloji ...Daha fazla göster
0 Görüş

Radyasyon Onkolojisi Bölümü Hakkında

Adres:

Alaaddin Mahallesi, Profesör Doktor Orhan Kamış Caddesi, Numara:3 / Bursa

Yol tarifi, adresi nerede?

Radyasyon onkolojisi, kanser hastalıklarının tedavi edildiği bir tıp branşıdır. Bu birimde tedavi sırasında radyasyon kullanılmaktadır. Radyoaktif maddeler veya geliştirilmiş cihazlar tarafından üretilen radyasyon, parçacıklar ya da dalgalar aracılığıyla istenilen kanala yönlendirilmektedir. Böylelikle kanserli hücrelerin büyümesi ve yayılması engellenirken, bunun yanı sıra görüntüleme işlemleri de yapılabilmektedir. 

Radyasyon onkolojisi sırasında ışın tedavisi ve radyoterapi olmak üzere iki çeşit yöntem kullanılmaktadır. Bu iki yöntem tek başına uygulanabildiği gibi, kemoterapi ve cerrahi işlemlerle birlikte de kullanılabilmektedir. 

Radyasyon tedavisi sırasında temel prensip, kanserli hücrelerini yüksek dozda radyasyon kullanılarak hasar verilmesi prensibine dayanmaktadır. Bu sayede hastaların vücudunda bulunan kanserli hücrelerin yerini sağlıklı hücrelerin alması amaçlanmaktadır. Ancak radyasyon tedavisi, birtakım yan etkilere sahiptir. Tedavi sırasında oluşabilecek tüm yan etkiler, uzman hekim tarafından hastalara ayrıntılı bir şekilde açıklanmaktadır.

Radyoterapi Nedir?

Radyoterapi, kanser hücrelerinin yok edilmesi için yüksek dozdaki radyasyonun, alanında uzman hekimler tarafından hastalara verilmesi ile uygulanmaktadır. Radyoterapi, ışın tedavisi olarak da isimlendirilmektedir. 

Radyoterapinin yan etkileri arasında sayılabilecek ilk madde kanserli hücrelerin yanı sıra, sağlıklı hücrelerin de zarar görebilmesi olasılığıdır. Ancak sağlıklı hücreler, kanserli hücrelerden farklı oldukları için kendilerini onarabilmektedir. Radyoterapi tedavi planı, uzman hekim tarafından oluşturulmaktadır. Işın tedavisi için seanslar kanser hastalarının durumuna, kanserin türüne ve hastalıklı organa göre belirlenmektedir. 

Radyasyon onkolojisi bölümünde, pek çok kanser hastalığının tedavisi yapılmaktadır. Dünyada her 100 kanser hastasından 70'i radyoterapi ile tedavi edilmektedir. Öte yandan radyoterapi ile tedavi edilen hastalıklar arasında, iyi huylu tümörler de bulunmaktadır. Bu sayede iyi huylu tümör oluşumlarının da yok edilmesi sağlanmaktadır. 

Hizmetler:

Fotodinamik Tedavi, Neoadjuvan, Radyofrekans Ablasyon, Sıcak Kemoterapi, Tomoterapi, Brakiterapi, Hipertermi, PET CT, Enteral Beslenme, Atom Tedavisi, Palyatif Bakım, Radyoterapi, Kemoterapi

Hastalıklar:

Kulak kanseri, Beyin Metastazı, Burun Kanseri, Castleman Hastalığı, Boyun Kanseri, Diş Eti Kanseri, Dil Kökü Kanseri, Tükürük Bezi Kanseri, Kemik Metastazı, Liposarkom, Kalp Kanseri, Rabdomyosarkom, Nazofarenks kanseri, Teratom, Adenokarsinom, Metastaz, Mide kanseri, Meme kanseri, Kanser, Kolon kanseri, Lenfoma

Radyasyon Onkolojisi Doktorları

Uzm. Dr. Hüseyin Selçuk Şensöz
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Nejla Berktaş
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Ayşe İlknur Samur Ceylan
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Kerem Rahmet Evcümen
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Vildan Atıcı Değişgel
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Muazzez Günay Tanlak
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Vahap Genç
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Gül Ayşen Öztürk Altun
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Sevilcan Aygün İnan
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Öznur Dönmez Tutanç
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Tamer Tepedelen
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Fatma Sena Kurt Çoban
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Günhan Berber Cebelli
Radyasyon Onkolojisi,
Uzm. Dr. Nazmi Gök
Radyasyon Onkolojisi,