Diş ağrısı, çeşitli nedenlere bağlı olarak dişte ya da diş etrafındaki dokularda meydana gelen ağrı hissi olup, tedavisi için ağrının nedenine bağlı olarak ilaç kullanımı, dolgu ya da kanal tedavisi uygulanabilir.

Diş eti iltihabı (Gingivit); diş etinde ağrı, şişlik ve kızarıklık belirtileri ile seyreden bir hastalık olup tedavisi için ağız hijyenini iyi sağlamak gerekir. İlerler ise faz 1 tedavisi uygulanabilir.

Diş eti kanaması bir belirtidir. Diş fırçalamak ve sert besinler yemek gibi mekanik travmalar esnasında diş etlerinde meydana gelen kanamanın tedavisi belirtileri yok etmeye yöneliktir.

Ağız kokusu, ağız ve diş sağlığı hastalarına ve sistemik nedenlere bağlı olarak oluşan, ağız içindeki hoş olmayan koku olup, bazı basit yöntemlerle tedavi edilebilmektedir.

Mikroorganizmaların, diş etlerine yerleşerek iltihabi bir yapı oluşturmaları diş eti şişmesine neden olmakta olup, tedavisinde öncelik, şişmenin nedenini ortadan kaldıracak tedaviyi uygulamaktır.

Ağız ve Diş Sağlığı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Pazar günü dişçi açık olur mu?

Kamu hastaneleri hafta sonları yalnızca acil diş hekimliği hizmeti vermektedir. Ancak özel klinikler, hekimin tercihi ve çalışma iznine bağlı olarak cumartesi ve pazar günleri de sağlık hizmeti sunabilir. En doğru tercih, muayeneye gitmeden önce çalışma saatlerinin öğrenilmesi ve uygun randevunun alınması olacaktır.