Havale geçirmek, beyni oluşturan hücrelerin anormal elektriksel uyarılar iletmesi ile meydana gelir. Tedavi ve acil müdahale uygulanması ile ciddi hastalıkların önüne geçilmektedir.

Hiperkalemi, kandaki potasyum miktarının fazla çıkması durumu olup; potasyum alımının azaltılmasıyla, hiperkalemiye sebep olan ilaçların kesilmesiyle tedavi edilebilmektedir.

Potasyum eksikliği, vücutta bulunan potasyumun normal değerinden düşük olması durumu olup, tedavisi vücuda gerekli olan potasyum miktarını takviye ederek yapılmaktadır.

Tavuk zehirlenmesi; bayat, kirlenmiş, iyi pişmemiş tavukların tüketilmesi sonrası vücudun verdiği reaksiyon olup, vücudun kaybettiği su ve tuzu yerine koymaya yönelik tedaviler uygulanmaktadır.

Hiperglisemi, şeker yüksekliği anlamında olan kan şekeri yüksekliği durumu olup, altta yatan nedene göre farklı ilaç tedavileri uygulanır.

Acil Servis ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Acilden Rapor Alınır Mı?

Rapor alımı genellikle polikliniklerden gerçekleşmektedir. Poliklinikler gece mesaisi yapmadığı için acil servislerde rapor yazabilmektedir. Rapor yazmak tamamen doktor tercihine bırakılmış bir karardır. Doktor gerekliği gördüğü takdirde rapor yazabilir.

Diş Hastanesi Acili Var Mı?

Diş hastanelerinin bazılarında (özellikle büyük ve il merkezinde bulunanlarda) acil servis hizmeti verilebilmektedir. Buralarda da diş çekimi, dolgu, apse için antibiyotik tedavisi düzenlenmesi gibi pek çok işlem uygulanabilmektedir.

Acilde Göz Doktoru Var Mı?

Acil serviste hali hazırda bekleyen göz doktorları görev yapmaz fakat göz hastalıkları bölümünün servisinde nöbetçi göz doktoru bulunur. Çok az sayıda uzman hekimin görev yaptığı küçük yerleşim yerlerinde hekimler icapçı olarak da nöbet tutabilirler. Bu durumda, acil servisin çağrısıyla hastaneye gelerek hastayı muayene eder, gerekli müdahaleyi yapabilirler.

Travma Odası Nedir?

Travma odası; kalp krizi, solunum durması, çoklu kırıklar, büyük travmalar, ağır kanamalar, felçler gibi acil ve hayati problemlere müdahale edilen acil servis bölümüdür. Özellikle ileri yaşam desteği sağlanır ve hastanın vital (hayati) bulguları stabil hale getirilir. Odada oksijen cihazı, defibrilatör, cerrahi masa ve lambalar, EKG cihazı, ilaçlar gibi pek çok tıbbi eşya bulunur.

Sağlık personelinin rahatça çalışabilmesi için yataklı bölümden ayrılmış, girmenin yasak olduğu bir odadır. Buraya müdahale esnasında hasta yakını alınmaz.