Böbrek üşütmesi, bel bölgesinin soğuğa maruz kalması nedeniyle görülen ve şiddetli ağrı duyumuna yol açan bir sağlık sorunudur. Tedavide genellikle ilaç tedavisi yeterli olacaktır.

Testosteron eksikliği, hem kadında hem erkeklerde görülen olması gereken normal değerin altına düşmesi olup, hormonun vücuda takviye edilmesi ile tedavi edilmektedir.

Testisin üst kısmında bulunan kanalda oluşan içi sıvı dolu Epididim Kisti; kistin durumuna göre ilaç kullanımı veya cerrahi operasyon uygulanarak tedavi edilmektedir.

Mikropenis, kişinin penis boyutunun normalden ufak olması durumu olup neyin neden olduğu keşfedildikten sonra ona göre işlem yapılmaktadır 

FSH Yüksekliği, hipofiz bezinden salgılanan hormonun bazı nedenlerden dolayı yükselmesi olup, bazı durumlarda tedavisi söz konusu değildir.

Üroloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Üroloji Doktoru Nasıl Muayene Eder?

Üroloji randevusu alınırken hastaların en çok çekindikleri konu fiziki muayenedir. Muayeneye üstten (böbrekler) başlanır ve aşağı doğru inilir. İlk olarak dış görünüşte bir anormallik olup olmadığına bakılır. Daha sonrasında elle muayene uygulanır. Eğer böbreklerde kist vb. görülüyorsa elle hissedilebilir. Fiziki muayene sonucuna göre ilave tetkikler istenir.

Çocuk Üroloji Hangi Hastanelerde Var?

Üroloji hastanelerinde ve özel muayenehanelerde çocuk ürolojisi bölümü bulunur. Bazı üroloji uzmanları aldıkları eğitimlerin sonucunda hem yetişkinlere hem de çocuklara hizmet verebilir. Eğer bir üroloji hastanesinde çocuk bölümü olup olmadığından emin olunmazsa öncesinde arayıp bilgi almak gerekir.

Kadın Üroloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Kadın üroloji muayenesinde böbrekler, idrar boruları, mesane ve üretra muayenesi yapılır. Öncelikle dışarıdan bakılır ve anomaliler gözlemlenir. Daha sonrasında elle muayene edilerek idrar kaçırma, tümör oluşumu ve ağrı olup olmadığına bakılır. Fiziki muayene sonrasında kesin teşhis için gereken tetkikler yapılır.

Üroloji Erkeklerde Neye Bakar? Erkeklerde Ürolojik Muayene Nasıl Yapılır?

Üroloji bölümü erkeklerde ilk olarak, üreme organlarda dışarıdan görünen bir lezyon olup olmadığına bakar. Daha sonrasında ise elle muayene yaparak tümör vb. oluşumlar incelenir. Sonuca bağlı olarak ilave tetkikler uygulanacaktır.