Hiperemi, vücudun sağlık ve hastalıktaki farklı dokularının metabolik ihtiyaçlarını karşılamak için kan akışını ayarladığı ve arttırdığı duruma verilen tıbbi terimdir. Tedavide mantık altta yatan hastalığa göre yapılır.

Ekstrasistol, kalpte normalden fazla olarak kalp atışının gerçekleşmesi olup tedavi gerektirdiği durumlarda, türüne uygun tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.

Kalp damar tıkanıklığı, kalbi besleyen damarların tıkanması sonucu ortaya çıkan bir durum olup ilaç, cerrahi tedavi ve yaşam tarzı değişikliği ile tedavi edilebilmektedir.

Ventriküler septal defekt (VSD) doğumla beraber görülen kalbin yaygın kusurlarından biridir. Sorun yaratan durumlarda cerrahi yöntem tercih edilmektedir.

Konjestif kalp yetmezliği, kalp fonksiyonların işlevini kaybetmesi sonucu vücuda yeteri kadar kan pompalanamaması durumu olup kalp yetmezliği olarak da bilinir. Konjestif kalp yetmezliği tedavisinin planlaması hastalığın şiddetine göre planlanır.

Kardiyoloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Çocuk Kardiyoloji Nedir?

Çocuk kardiyolojisi bölümü, henüz doğmamış bir bebeğin kalbi de dahil olmak üzere 18 yaşına kadar oluşan kalp hastalıklarının teşhis ve tedavilerini yapan bölümdür. Bu hastalıklar fonksiyonel hastalıklar, yapısal anomaliler ya da ritim bozukluğu gibi sağlık sorunları olabilir. Çocukluk çağında görülen kalp hastalıklarının büyük bir çoğunluğu, doğuştan gelen hastalıklardan oluşur. Nefes almada güçlük, morarma, bayılma ve gelişim geriliği gibi belirtilerden bir ya da birkaçı ortaya çıktıktan sonra vakit kaybetmeden çocuk kardiyoloji uzmanına gidilmesi hayati önem taşır.