Kalp ve damar kapakçıklarının tam kapanmamasıyla oluşan Üfürüm rahatsızlığı, altta yatan sebebine göre ilaç kullanımı veya cerrahi yöntemlerle tedavi edilmektedir.

Nabız yüksekliği veya Taşikardi adı verilen durum, kalbin dakikada 100’ den fazla atmasıyla karakterizedir. Beta Blokörler, Kalsiyum Kanal Blokörleri ve birtakım Anti – Aritmik ilaçlar” tedavide kullanılabilmektedir.

Anjina pektoris, kalbi besleyen koroner damarının tamamen değil kısmi tıkanması olup tıkanıklığa neden olan hastalığa uygun biçimde tedavi edilmektedir.

Noonan Sendromu, kişinin düzgün bir şekilde büyüme ve gelişmesini engelleyen bir genetik bozukluktur. Noonan Sendromu farklı kişileri farklı derecelerde etkileyebilmektedir.

Kırık kalp sendromu; yoğun stres sonucu ortaya çıkan ve kalp krizi gibi kendini gösterebilen geçici bir durum olup, neden olan travmaya yönelik psikoterapi alınabilir.

Kardiyoloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Çocuk Kardiyoloji Nedir?

Çocuk kardiyolojisi bölümü, henüz doğmamış bir bebeğin kalbi de dahil olmak üzere 18 yaşına kadar oluşan kalp hastalıklarının teşhis ve tedavilerini yapan bölümdür. Bu hastalıklar fonksiyonel hastalıklar, yapısal anomaliler ya da ritim bozukluğu gibi sağlık sorunları olabilir. Çocukluk çağında görülen kalp hastalıklarının büyük bir çoğunluğu, doğuştan gelen hastalıklardan oluşur. Nefes almada güçlük, morarma, bayılma ve gelişim geriliği gibi belirtilerden bir ya da birkaçı ortaya çıktıktan sonra vakit kaybetmeden çocuk kardiyoloji uzmanına gidilmesi hayati önem taşır.