Gonokok adı verilen bakterinin, cinsel yolla bulaşan bel soğukluğu hastalığı tüm vücuda kan yoluyla yayılır. Tedavisi için öncelik antibiyotik kullanımından geçer.

Tetanoz, clostridium tetani isimli bakterinin kasılmalara yol açmasıyla meydana gelen bir hastalıktır. İyi bir fizik muayene yapılması ve aşı kullanımı önemlidir.

Selülit, genellikle deri bütünlüğünü bozan bir nedenden kaynaklı enfeksiyöz bir zemini üzerinden gelişir. Oral tedavi, parenteral tedavi, beta hemolitik streptokok gibi farklı türlere yönelik tedavi seçenekleri vardır.

Gıda zehirlenmesi, mikroorganizmaların ürettiği zehir ile kirlenmiş yiyeceklerin veya içeceklerin tüketilmesi ile görülen bir durum olup; öncelikli tedavi vücudun kaybettiği sıvıyı yerine koymaktır.

Domuz gribi, insanlarda solunum yolu hastalığının belirtilerini gösteren ve bulaşıcı olan bir hastalık olup kesin bir tedavisi yoktur fakat reçeteli ilaçlarla hastanın şikayetleri azaltılır.

Enfeksiyon Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Klinik Mikrobiyoloji Nedir?

Klinik mikrobiyoloji bölümü insan vücuduna yerleşen mikroorganizmaların özelliklerini, türlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini ve vücutta ne gibi etkilere yol açtıklarını inceleyen bilim dalıdır. 

Bu mikroorganizmaların üreme, konaklama ve ölme döngüleri de klinik mikrobiyoloji uzmanları tarafından incelenmektedir. Bu nedenle enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji bölümleri bir arada çalışır.