Biyotinidaz eksikliği, doğuştan yetersizlik sonucu biyotin adındaki bir vitamin türünün vücutta kullanılmasındaki aksaklıklar ile meydana gelen bir hastalıktır. Tedavide tek seçenek günde 5-10 mgr oral (ağızdan) biyotin desteğidir.

Bazen hekimler göğüs boşluğuna kadar uzanan büyük guatrlara iç guatr diyebilir. Guatrın durumuna göre medikal ve cerrahi girişimler uygulabilir.

Boy kısalığı, hastaların çeşitli sebeplerden yaşıtlarının ortalamasına göre beklenenden daha kısa olması durumu olup tedavisi altta yatan sebebe göre yapılmaktadır

Böbrek Üstü Bezi Kanseri; böbrek üstü bezinin korteksinden ortaya çıkıp gelişen kanser tiplerinin adı olup cerrahi tedavi radyoterapi ve kemoterapi tedavi yöntemlerine sahiptir

Bazı kişiler uzun zamanlar uğraşmalarına rağmen kilo verememekten şikâyet ederler ve bu durum dirençli kilo olarak adlandırılır.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Endokrinoloji Muayenesi Nasıl Yapılır?

Endokrinoloji bölümünde hasta muayenesinin ilk adımı anamnez yani hasta öyküsüdür. Hastanın sağlık bilgileri ve şikayetleri detaylı bir biçimde sorgulanır. Daha sonrasında fiziki muayene uygulanır. Bunlara ek olarak hastadan kan testi de rutin olarak istenmektedir.

Endokrinoloji Tahlilleri Nelerdir?

Doğru tanı konulabilmesi için birçok tahlil yapılabilir. Çoğunlukla kan tahlili, idrar tahlili ve ultrasonografi yeterli olmaktadır. Kan tahlilinde hormon seviyeleri detaylı bir biçimde kontrol edilir.

Endokrinoloji Hangi Bölüme Girer?

Endokrinoloji bölümü ve dahiliye bölümü yakın olsalar da endokrinoloji sadece endokrin sistemi (hormonal sistem) inceler. Eğer gidilen hastanede endokrinoloji polikliniği yoksa dahiliye tercih edilebilir.

Endokrinoloji Neyi İnceler?

Endokrin sistem, vücudumuzda bulunan salgı bezlerini kontrol eden sistemdir. Bu salgı bezleri çeşitli hormonlar salgılamakla görevlidir. Bazen salgı bezleri görevini yeterince yapamaz. Endokrinoloji bölümü hastalığı bulup tedavisini sağlar.