Vücudun yeni hormonal dengesine bağlı olarak bu belirtilere ateş basması şikayeti eşlik edebilir. Setaminofen, İbuprofen, ateş düşürücü ilaçlar gibi tedaviler uygulanabilir.

Parmak kopması, el veya ayak parmaklarından herhangi birinin tamamının yada bir kısmının kopup vücuttan ayrılması durumudur. Tedavide ana yöntem cerrahi, medikal ve fizik tedavi yöntemleridir.

Blow-out kırığı, göz küresinde travmalar sonrası göz küresinin ani bir şekilde arkaya doğru yer değiştirmesi sonucunda, gelişen çökme benzeri kırıklardır. Sağlık çalışanları ilk olarak acil müdahale edilmesi gereken yaralara müdahale ederler.

Bilek kırığı, el veya ayak bileğinde, bu bölgeyi ve bu bölgenin eklemini oluşturan kemiklerde gelişen kırık çeşididir. Hastalarda, eğer kırık tek parça ise, basit bir kırıksa, kaynama olasılığı yüksekse Alçılama işlemi yapılır.

Böcek alerjisi, böcek ısırması veya sokması sonucunda gelişen alerjik reaksiyonlardır. Etkilenen bölgede gelişen hafif çaplı şişlik, ağrı veya kızarıklık için buz torbası veya soğuk kompres uygulanabilir.

Acil Servis ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Acilden Rapor Alınır Mı?

Rapor alımı genellikle polikliniklerden gerçekleşmektedir. Poliklinikler gece mesaisi yapmadığı için acil servislerde rapor yazabilmektedir. Rapor yazmak tamamen doktor tercihine bırakılmış bir karardır. Doktor gerekliği gördüğü takdirde rapor yazabilir.

Diş Hastanesi Acili Var Mı?

Diş hastanelerinin bazılarında (özellikle büyük ve il merkezinde bulunanlarda) acil servis hizmeti verilebilmektedir. Buralarda da diş çekimi, dolgu, apse için antibiyotik tedavisi düzenlenmesi gibi pek çok işlem uygulanabilmektedir.

Acilde Göz Doktoru Var Mı?

Acil serviste hali hazırda bekleyen göz doktorları görev yapmaz fakat göz hastalıkları bölümünün servisinde nöbetçi göz doktoru bulunur. Çok az sayıda uzman hekimin görev yaptığı küçük yerleşim yerlerinde hekimler icapçı olarak da nöbet tutabilirler. Bu durumda, acil servisin çağrısıyla hastaneye gelerek hastayı muayene eder, gerekli müdahaleyi yapabilirler.

Travma Odası Nedir?

Travma odası; kalp krizi, solunum durması, çoklu kırıklar, büyük travmalar, ağır kanamalar, felçler gibi acil ve hayati problemlere müdahale edilen acil servis bölümüdür. Özellikle ileri yaşam desteği sağlanır ve hastanın vital (hayati) bulguları stabil hale getirilir. Odada oksijen cihazı, defibrilatör, cerrahi masa ve lambalar, EKG cihazı, ilaçlar gibi pek çok tıbbi eşya bulunur.

Sağlık personelinin rahatça çalışabilmesi için yataklı bölümden ayrılmış, girmenin yasak olduğu bir odadır. Buraya müdahale esnasında hasta yakını alınmaz.