Cotard Sendromu, çok nadir karşılaşılan, kişinin kendisini ya da vücut organlarından birinin öldüğünü veya ölmek üzere olduğunu hissettiği bir psikiyatrik rahatsızlıktır. Semptomları iyileştirmeye yönelik Medikal Tedavi uygulaması yapılır.

Miyozis, göz bebeğinin (pupil) küçülmesi veya aşırı daralması demektir. Miyozis oluşmasına neden olan hastalık teşhis edildikten sonra tedavi süreci başlar.

Hipovolemi, kan kaybına veya vücut sıvılarının kaybına bağlı olabilen vücudunuzdaki kan hacmindeki azalmadır. Tedavinin temel amacı, kan dolaşımını dokulara yeterli maddeleri sağlayacak şekilde yeniden sağlamaktır.

Çikolata alerjisi, çikolata yedikten hemen sonra ortaya çıkan bir bağışıklık sistemi reaksiyonudur. Diğer gıda alerjilerinde olduğu gibi kesin bir tedavi şekli yoktur ve etki eden maddelerden uzak durmak gerekir.

Artan kafa içi basınç başta beyin dokusunun oksijenlenmesini bozması durumu olup sebeplere yönelik yada basınç düşüren ilaç tedavisi uygulanmaktadır

Acil Servis ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Acilden Rapor Alınır Mı?

Rapor alımı genellikle polikliniklerden gerçekleşmektedir. Poliklinikler gece mesaisi yapmadığı için acil servislerde rapor yazabilmektedir. Rapor yazmak tamamen doktor tercihine bırakılmış bir karardır. Doktor gerekliği gördüğü takdirde rapor yazabilir.

Diş Hastanesi Acili Var Mı?

Diş hastanelerinin bazılarında (özellikle büyük ve il merkezinde bulunanlarda) acil servis hizmeti verilebilmektedir. Buralarda da diş çekimi, dolgu, apse için antibiyotik tedavisi düzenlenmesi gibi pek çok işlem uygulanabilmektedir.

Acilde Göz Doktoru Var Mı?

Acil serviste hali hazırda bekleyen göz doktorları görev yapmaz fakat göz hastalıkları bölümünün servisinde nöbetçi göz doktoru bulunur. Çok az sayıda uzman hekimin görev yaptığı küçük yerleşim yerlerinde hekimler icapçı olarak da nöbet tutabilirler. Bu durumda, acil servisin çağrısıyla hastaneye gelerek hastayı muayene eder, gerekli müdahaleyi yapabilirler.

Travma Odası Nedir?

Travma odası; kalp krizi, solunum durması, çoklu kırıklar, büyük travmalar, ağır kanamalar, felçler gibi acil ve hayati problemlere müdahale edilen acil servis bölümüdür. Özellikle ileri yaşam desteği sağlanır ve hastanın vital (hayati) bulguları stabil hale getirilir. Odada oksijen cihazı, defibrilatör, cerrahi masa ve lambalar, EKG cihazı, ilaçlar gibi pek çok tıbbi eşya bulunur.

Sağlık personelinin rahatça çalışabilmesi için yataklı bölümden ayrılmış, girmenin yasak olduğu bir odadır. Buraya müdahale esnasında hasta yakını alınmaz.