Tıp dilinde Psödobulbar etkisi olarak adlandırılan gülme hastalığı, kişinin istemsiz şekilde gülmesidir. Hastaya genellikle ilaç tedavisi ve fizik tedavi uygulanmaktadır.

Yürüme bozuklukları, çoğunlukla denge ve duruş sorunlarıyla birlikte ortaya çıkan, pek çok farklı sebebe bağlı olarak gelişebilen bozukluklardır. Altta yatan sebeplere bağlı olarak tedavi yaklaşımları farklı olmaktadır.

Meslek hastalıkları çalışma şartlarının etkisiyle gelişen ve kişide hastalık oluşmasına neden olup bedensel, işlevsel ve ruhsal zararlar oluşturur. Tedavide hastalığa uygun tedavi yaklaşımı planlanır.

Eklem hastalıkları iltihabi romaztizmal hastalıklar ya da halk arasında kireçlenme olarak da ifade edilebilmektedir. Fizik tedavi ve egzersiz tedavileri, yatak istirahati, korse ile destekleme, doğru bir bel postürü uygulanabilmektedir.

Bağışıklık sistemnin yanlışlıkla vücudun kendi sağlıklı hücrelerine saldırması sonucu ortaya çıkan hastalıklara otoimmün hastalıklar denir. Tedavide amaç altta yatan hastalığı kontrol altına almaktır.