Koroner arter hastalığı, kalbi besleyen atardamarların tıkanması, daralması durumu olup; tedavisinde cerrahi ve medikal yöntemler kullanılır.

Kan damarlarının tıkanmasıyla oluşan Buerger Hastalığı, kesin bir tedavisi olmamakla beraber semptomları azaltmak adına ilaç ve cerrahi yöntemlere başvurulur.

Hastalar tarafından sırtta bıçak saplanır gibi ağrı şeklinde tarif edilen sırt ağrısı, sırtta keskin, batıcı ve şiddetli karakterde bir ağrı çeşididir. Hastalarda tedavi planlaması ağrının sebebine yönelik yapılır.

Kalbin akciğerlere doğru kan pompalamasının zorlaşması durumu olan Pulmoner Hipertansiyon, altta yatan nedenlere bağlı olarak tedavi edilmektedir.

Mezotelyoma, çoğunlukla akciğer ve karın zarında görülen zar dokusu kanseri olup, tedavisinde; radyoterapi, kemoterapi ve immunterapi yöntemleri uygulanmaktadır.

Kardiyoloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Çocuk Kardiyoloji Nedir?

Çocuk kardiyolojisi bölümü, henüz doğmamış bir bebeğin kalbi de dahil olmak üzere 18 yaşına kadar oluşan kalp hastalıklarının teşhis ve tedavilerini yapan bölümdür. Bu hastalıklar fonksiyonel hastalıklar, yapısal anomaliler ya da ritim bozukluğu gibi sağlık sorunları olabilir. Çocukluk çağında görülen kalp hastalıklarının büyük bir çoğunluğu, doğuştan gelen hastalıklardan oluşur. Nefes almada güçlük, morarma, bayılma ve gelişim geriliği gibi belirtilerden bir ya da birkaçı ortaya çıktıktan sonra vakit kaybetmeden çocuk kardiyoloji uzmanına gidilmesi hayati önem taşır.