Hamilelik döneminde hormonsal dalgalanmalardan dolayı yüzde, sırtta, memede ve hatta vajinada sivilce çıkmasına neden olmaktadır. Tedavide oral ilaçlar ve kremler kullanılmaktadır.

Lazer yanığı, epilasyon seanslarında yapılan hatalı uygulamalar nedeniyle cilt dokusunda oluşan yanıklara verilen genel addır. Tedavide kremler, kortizon tedavisi ve kök hücre nakli gibi seçenekler mevcuttur.

Tırnaklarda kısmen veya bütün yüzeyde olmak üzere, bazen minik minik noktalar ya da bazen uzun uzun – kısa kısa enine veya boyuna çizgiler halinde lekelenmeler oluşabilmektedir. Tedavide genel yöntem hijyenik tırnak bakımıdır.

Dış ortamla etkileşimde olan cilt yüzeyinde kalıcı ya da geçici olarak bulunan birçok mikroorganizma deri ve yumuşak doku enfeksiyonuna sebep olur. Neden olduğu tespit edilebiliyor ise ona yönelik tedavi planlaması yapılır.

Tırnak kalınlaşması çeşitli nedenlerden dolayı ayakta ortaya çıkabilse de ellerde de oluşabilmektedir. Tedavisinde öncelikle bu duruma neden olan hastalık ortaya konmalı ve tedavi yapılmalıdır.

Dermatoloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Dermatoloji ve Cildiye Aynı Mı?

Dermatoloji bölümü, deri ve zührevi hastalıklar bölümü adıyla da bilinir. Aynı zamanda halk arasında yaygın bilinen adıyla cildiye bölümü de denir. Deri, tırnak, saç hastalıkları, kozmetik problemler ya da cinsel hastalıkların teşhis ve tedavileri dermatoloji/ cildiye bölümünün sorumluluğundadır.