Yabancı cisim aspirasyonları; kişinin solunum yollarına herhangi bir yabancı cismin kaçması sonucu gelişen ani solunum sıkıntısı barındıran klinik durumdur. Tedvisi ise solunum yollarında bulunan yabancı cismin oradan çıkarılması ile yapılmaktadır.

Yetişkinlere göre bebeklerde farklılık gösteren iştahsızlık hem sütle beslenme döneminde hem de katı beslenmeye geçiş döneminde görülebilir. İlaç tedavisi, antibiyotik ve demir takviyesi gibi tedaviler uygulanabilir.

Eozinofilik özofajit, kronik bir bağışıklık sistemi hastalığıdır. Kronik ve alevlenmelerle seyreden bir hastalıktır ve tedavi hastalıktan kurtulmanın değil hastalığı yönetmenin yolu olarak değerlendirilmelidir.

Ruminasyon bozukluğu ağza gelen gıda maddelerinin ağızdan atılması ya da tekrardan çiğnenerek mideye geri gönderilmesi durumudur. Sıklıkla kendi kendine iyileşme gösterebilen bir durumdur.

Bebeklik çağında yabancı cisim yutmak katı ya da sıvı olan, yutulmaması gereken cisimlerin bebek tarafından yutularak mideye gönderilmesi olarak ifade edilmektedir. Heimlich manevrası, el ile çıkarma girişimi, cerrahi yöntemler gibi tedaviler uygulanır.