Genellikle el parmaklarında uyuşma ortaya çıksa da nedene bağlı olarak ayak parmak uyuşması da görülebilmektedir. Parmak uyuşması kişiler tarafından genellikle parmaklara iğne sokulması, karıncalanma, yanma gibi durumlarla tarif edilir.

Septik artrit, eklemlerde bulunan zar ve sıvının iltihaplanması olup genellikle antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır.

Sırt tutulması genelde yoğun işlerde çalışan ve sırt kasları nispeten güçsüz olan erişkinlerde görülen bir durumdur. Oluşan gerginlik ve ağrı bazı ilaçlarla kontrol altına alınabilmektedir.

Dudak uyuşması, alt dudak uyuşması veya üst dudak uyuşması gibi belli kısımlarda hissedilebileceği gibi tüm dudakta da ortaya çıkabilir. Tedavi edilebilmesi için öncelikle altta yatan durumun tespit edilmesi gerekir.

Koksartroz, kalça eklem kıkırdağının zayıflaması, zarar görmesi durumu olup; fizyoterapi, konservatif tedaviler ve cerrahi yöntemler ile tedavi edilmektedir.

Romatoloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Çocuk Romatoloji Nedir? Çocuk Romatoloji Hangi Hastanelerde Var?

Çocuk romatoloji bölümü, Pediatrik Romatoloji adıyla da bilinir. Henüz 18 yaşını doldurmamış olan çocukların tüm kas ve iskelet sistemi hastalıklarından sorumlu tıp branşıdır. En sık karşılaştıkları sağlık sorunları arasında büyüme ağrıları, eklem gevşekliği, sebebi belirlenemeyen yüksek ateş ve çocukluk romatizması (Juvenil İdiopatik Artrit) hastalığı bulunur. Çocuk romatolojisi bölümü devlet hastanelerinde, üniversite hastanelerinde, özel hastanelerde, pediatri hastanelerinde, eğitim ve araştırma hastanelerinde bulunan bir bölümdür.