Lezyon, en temel tanım olarak vücutta herhangi bir bölgede lokalize, anormal yapısal değişikliktir. Tedavide cerrahi, kriyoterapi ve aile tedavisi gibi seçeneklerle uygulanmaktadır.

Vücudun normal işleyişinde yavaş ve ilerleyici şekilde bozulmalarla giden 1 seneden uzun süre tedavi görmesini gerektiren hastalıklara kronik hastalıklar adı verilmektedir. Genellikle medikal ve cerrahi tedaviler uygulanmaktadır.

Dolaşım sistemini oluşturan kalp, atardamarlar ya da toplardamarlarda meydana gelen hastalıklara dolaşım sistemi hastalıkları adı verilir. Tedavide medikal ve cerrahi seçenekler vardır.

Damarların belirli nedenlerden dolayı tıkanması veya zarar görmesi sonucunda damar hastalıkları meydana gelmektedir. Tedavi hastalığın tipine göre değişmektedir.

Beynin beslenmesinin bozulması, beyin bölgelerinin canlılığını kaybetmesi ve işlevleri yerine getirememesi durumları beyin damar hastalıklarıdır. Doku plazminojen aktivatörü ve karotid endarterektomi gibi tedaviler mevcuttur.

Kardiyoloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Çocuk Kardiyoloji Nedir?

Çocuk kardiyolojisi bölümü, henüz doğmamış bir bebeğin kalbi de dahil olmak üzere 18 yaşına kadar oluşan kalp hastalıklarının teşhis ve tedavilerini yapan bölümdür. Bu hastalıklar fonksiyonel hastalıklar, yapısal anomaliler ya da ritim bozukluğu gibi sağlık sorunları olabilir. Çocukluk çağında görülen kalp hastalıklarının büyük bir çoğunluğu, doğuştan gelen hastalıklardan oluşur. Nefes almada güçlük, morarma, bayılma ve gelişim geriliği gibi belirtilerden bir ya da birkaçı ortaya çıktıktan sonra vakit kaybetmeden çocuk kardiyoloji uzmanına gidilmesi hayati önem taşır.