Deri üzerinde tahriş kaynaklı su toplaması meydana gelebileceği gibi iç organlarda da farklı sebeplerden oldukça sık görülür. Bandajlama, medikal tedavi ve cerrahi müdahale uygulanabilmektedir.

Bebeklerde pigment hücrelerindeki bozukluk nedeniyle meydana gelen deri lezyonlarına “mongol lekesi” adı verilmektedir. Genellikle kendiliğinden geçen hastalıkta bazen lazer tedavisi ve cerrahi müdahale uygulanmaktadır.

Hava, su veya toprakta yaşanan çevre sorunları nedeniyle insan sağlığını tehdit eden rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. Yaşam alanı değişikliği, medikal ve cerrahi tedavi seçenekleri vardır.

Cilt hastalıkları, deri ile ilgili olan çeşitli bozukluklar nedeni ile ortaya çıkan hastalık grubudur. Tedaviler hem hastalık türüne göre hem de kişinin özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

Meslek hastalıkları çalışma şartlarının etkisiyle gelişen ve kişide hastalık oluşmasına neden olup bedensel, işlevsel ve ruhsal zararlar oluşturur. Tedavide hastalığa uygun tedavi yaklaşımı planlanır.

Dermatoloji ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Dermatoloji ve Cildiye Aynı Mı?

Dermatoloji bölümü, deri ve zührevi hastalıklar bölümü adıyla da bilinir. Aynı zamanda halk arasında yaygın bilinen adıyla cildiye bölümü de denir. Deri, tırnak, saç hastalıkları, kozmetik problemler ya da cinsel hastalıkların teşhis ve tedavileri dermatoloji/ cildiye bölümünün sorumluluğundadır.