Ensefalopati, beyin işlevinin ve yapısının bozulması neden olan durumu olup tedavisi semptomlara göre değişkenlik göstermektedir

DMD, genetik geçişli bir kas rahatsızlığı olup belirli bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Uygulanan tedavi hastanın daha konforlu yaşamasını sağlar.

Koprolali, kişinin istemsizce toplum içinde söylenmeyecek sözleri söylemesi hali olup ilaç tedavisi veya ilaç dışı yöntemler kullanılarak tedavi edilmektedir.

Apraksi, herkesin normal hayatta kolaylıkla yaptığı hareketleri kişinin yapamaması, yaparken zorlanması olayı olup tedavisi için genellikle terapi yöntemi kullanılır.

Ohtahara sendromu, bebeklik çağında epileptik nöbetler ortaya çıkaran sara hastalığının bir türü olup tedavisinde; ilaç ve cerrahi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Çocuk Nörolojisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Çoçuk Nörolojisi Hangi Hastanelerde Var?

Çocuk nörolojisi bölümü devlet hastanelerinde, üniversite hastanelerinde, eğitim ve araştırma hastanelerinde ya da özel hastanelerde bulunmaktadır. 

Tercih edilecek hastanenin yeterli donanıma sahip olması, hem teşhis hem de tedavi süreci açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle muayene öncesinde hastane ve hizmet görevler hakkında ön araştırma yapılması tavsiye edilmektedir.