Konuşma bozukluğu; kişinin konuşma akıcılığının, ses çıkışlarının, ritminin normal insanlara göre daha değişik olması olup, konuşma terapisi ve egzersizler ile tedavi edilmektedir.

Kafa travması; beyinde, kafa derisinde kısacası kafayı ilgilendiren tüm hasarlara denmekte olup şiddetine göre tedavi yöntemleri de değişkenlik göstermektedir.

Beyne pıhtı atması, beyin damarlarının bir pıhtı ile tıkanması sonucu nörolojik bulgular gösteren hastalık olup acil bir durumdur. Acil müdahale gerekmektedir.

Sinirlerde meydana gelen hasardan dolayı kişinin duyu bozukluğu yaşaması durumu olan Periferik Nöropati, altta yatan nedene göre tedavi edilmektedir.

SSPE, kızamık virüsünün neden olduğu, ilerleyici, ağır bir rahatsızlık olup genel anlamda bir tedavi bulunmamakla beraber tek engelleyicisi kızamık aşısı olmaktan geçmektedir.

Çocuk Nörolojisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Çoçuk Nörolojisi Hangi Hastanelerde Var?

Çocuk nörolojisi bölümü devlet hastanelerinde, üniversite hastanelerinde, eğitim ve araştırma hastanelerinde ya da özel hastanelerde bulunmaktadır. 

Tercih edilecek hastanenin yeterli donanıma sahip olması, hem teşhis hem de tedavi süreci açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle muayene öncesinde hastane ve hizmet görevler hakkında ön araştırma yapılması tavsiye edilmektedir.