Cancrum oris adıyla da bilinen noma hastalığı, bir ila on altı yaşındaki çocukları etkileyen ölümcül bir ağız enfeksiyonudur. Tedavide en önemli adım kişiye uygun sistemik antibiyotiğin verilmesi ve düzenli beslenmenin sağlanmasıdır.

Asimetrik gelişme geriliği, anne karnındaki fetüsün büyüyüp gelişmesi genetik, plasental ve anneye bağlı sebeplere bağlı olarak şekillenir. Gebelikte istirahat ve doğuma dikkat edilmelidir.

Kişinin sırtından bakıldığında omurgada içeriye doğru eğim oluşmasına lordoz adı verilmektedir. Tedavide ilaçlar, fizik tedavi ve korseler gibi seçenekler bulunmaktadır.

Yenidoğan enfeksiyonu yaşamın ilk ayında bebekte enfeksiyona dair sistemsel işaret ve semptomların olduğu bir bütünüdür. Sıklıkla sıvı – elektrolit dengesi, solunum ve beslenme desteği gibi destek tedavileri uygulamakta

Çocuğun uyaranlarla az karşılaşması, çocukla yeterince etkileşime geçilmemesi, sürekli televizyon izletilmesi gibi durumlar çocuklarda uyaran eksikliğine yol açar. Çocuğun eğitime gereksinim duyduğu beceriler belirlenir ve bunlara yönelik eğitim verilir.