Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Patoloji

Nöroloji , Gastroenteroloji , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları , Psikiyatri , Kardiyoloji , Anesteziyoloji ve Reanimasyon , Romatoloji , Dermatoloji , Nefroloji , Üroloji , Ortopedi ve Travmatoloji , Göz Hastalıkları , Radyasyon Onkolojisi , Radyoloji , Dahiliye , Genel Cerrahi , Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Kulak Burun Boğaz , Nükleer Tıp , Enfeksiyon Hastalıkları , Beyin ve Sinir Cerrahisi , Kalp ve Damar Cerrahisi , Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon , Göğüs Hastalıkları , Spor Hekimliği , Pratisyen , Göğüs Cerrahisi , Acil Servis , Çocuk Cerrahisi , Çocuk İmmünolojisi , Tıbbi Onkoloji , Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi , Tıbbi Mikrobiyoloji , Tıbbi Biyokimya , Çocuk Kardiyolojisi , Çocuk Nefrolojisi , Çocuk Onkolojisi , Tıbbi Patoloji , Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi ...Daha fazla göster
0 Görüş

Tıbbi Patoloji Bölümü Hakkında

Adres:

Atatürk Mahallesi Çat Yolu Caddesi No: 36 / Erzurum

Yol tarifi, adresi nerede?

Tıbbi patoloji anabilim dalı, hastalıklar bilimi olarak tanımlanmaktadır. Patoloji, hastalığa neden olan durumun kaynağının belirlenmesi amacıyla hücreler, dokular ve organlardaki yapısal/işlevsel değişikliklerle ilgilenmektedir. Bu değişikliklerin araştırılması ve incelenmesi tıbbi patolojinin uzmanlık alanına girmektedir. Tıbbi patoloji alanında çalışan hekimlere, patalog ya da patoloji uzmanı unvanı verilmektedir. Kısacası tıbbi patoloji, hastalıkların altına yatan nedeni araştıran ve kesin tanının konulmasını sağlayan çağdaş bir tıbbi bilim dalıdır. 

Tıbbi patoloji kendi içerisinde alt dallara ayrılmaktadır. Bölümün altında çalışmalarını yürüten birimlerden bazıları; baş boyun patolojisi, dermatopatoloji, oral patoloji, endokrin patolojisi, adli patoloji, jinekopatoloji, meme patolojisi, pediatrik patoloji şeklindedir.

Tıbbi Patoloji Uygulamaları Nelerdir?

Hastanelerin tıbbi patoloji birimleri, laboratuvar ortamında çalışmalarını sürdürmektedir. Tıbbi patolojiye, inceleme yapılması amacıyla farklı birimlerden örnekler gönderilmektedir. Örneğin gastroenteroloji, plastik cerrahi ve onkoloji gibi bölümlerde yapılan biyopsi uygulamasının ardından alınan örnek, tıbbi patoloji bölümüne gönderilmektedir. Ayrıca ameliyatlar sırasında cerrahlar tarafından çıkarılan dokular ve organlar hastalıkların kaynağının araştırılması için tıbbi patoloji laboratuvarlarında incelenmektedir. Kadın hastalıkları ve doğum ile endokrinoloji gibi alanlarda alınan örnekler de hastalıkların kesin tanısının konulabilmesi için tıbbi patoloji birimine gönderilmektedir. 

Patolojik değerlendirme sırasında ilk yapılan işlem mikroskobik incelemedir. Mikroskopi patolog tarafından yapılmaktadır. Gönderilen örnekten hastalıkların tespit edilmesi için, çıplak gözle ve elle incelenmesi mümkün olmayan durumlarda mikroskobik inceleme ile değerlendirilmektedir. İnceleme sonucunda hastalıklı alanlar saptanmaktadır. Sonrasında ise bu alanlardan, patologlar tarafından örnek alınmakta ve daha ayrıntılı bir incelmeye geçilmektedir. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra patologlar ve bölümde görev yapan tıbbi sekreterler tarafından, incelenen doku, organ veya hücreye ilişkin rapor hazırlanmaktadır. Hazırlanan tıbbi patoloji raporu, ilgili doktorlara iletilmektedir. Bu sayede hastalıkların kesin tanısı konulmakta ve uzman hekim tarafından gerekli tedavilere başlanmaktadır. 

Hizmetler:

Anti Ds DNA, Fiksasyon

Hastalıklar:

Taşlı Yüzük Kanseri, Nöromüsküler Hastalıklar

Anlaşmalı Kurumlar:

Yapı Kredi Sigorta, Acıbadem Sigorta, Allianz Sigorta, Anadolu Sigorta, Axa Sigorta, Demir Hayat Sigorta, Ergo Sigorta, Groupama Sigorta, Güneş Sigorta, Inter Partner Assistance, Mapfre Sigorta, Ray Sigorta

Tıbbi Patoloji Doktorları

Uzm. Dr. Aslıhan Duman
Tıbbi Patoloji,
Dr. Şenay Arıkan
Tıbbi Patoloji,
Uzm. Dr. Mehmet Eşref Kabalar
Tıbbi Patoloji,
Uzm. Dr. Sevilay Özmen Akalp
Tıbbi Patoloji,
Uzm. Dr. Ali Kurt
Tıbbi Patoloji,
Uzm. Dr. İlknur Çalık Erdem
Tıbbi Patoloji,