Uşak Devlet Hastanesi 1 Eylül Kampüsü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

0 Görüş

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Hakkında

Adres:

Cumhuriyet Mah. Kadın Doğum Ve Çocuk Has.Ünites / Uşak

Çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü, doğumdan 18 yaşına kadar olan bebek, çocuk ve ergenlerin sağlık ve tıbbi bakımıyla ilgilenen tıp dalıdır. Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, sadece akut veya kronik hastalığı olan çocuklara tıbbi bakım sağlamakla kalmayıp aynı zamanda sağlıklı çocuklar için koruyucu sağlık hizmetleri de sunar. Hem hastalıkta hem de sağlıkta, gelişimin her aşamasında, bakımı altındaki çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal refahını yönetir.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Nelere Bakar?

Çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü, pediatri olarak da bilinmektedir. Pediatri, gelişmekte olan çocuk üzerindeki biyolojik, sosyal ve çevresel etkilerler ve hastalık ve işlev bozukluğunun gelişim üzerindeki etkisiyle ilgilenen bir disiplindir. Çocuklar, yetişkinlerden anatomik, fizyolojik, immünolojik, psikolojik, gelişimsel ve metabolik olarak farklılık gösterir. Pediatri uzmanları, çocuğun sağlık durumunu doğru bir şekilde tanımlayabilir, bir danışman olarak hizmet verebilir ve gerektiğinde diğer uzmanlardan tıbbi destek alabilir. Çocuğun refahı büyük ölçüde eve ve aileye bağlı olduğundan, çocuk doktoru sağlıklı bir ortam oluşturma çabalarını destekler. Bu destek, sağlıklı yaşam hakkında eğitimi ve hem çocuklar hem de ebeveynler için öngörülü rehberliği içerir.

Pediatri çalışmasının amacı, bebek ve çocuk ölümlerini azaltmak, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını kontrol etmek, uzun bir hastalıksız yaşam için sağlıklı yaşam prensiplerine teşvik etmek ve kronik rahatsızlıkları olan çocuk ve ergenlerin sorunlarını hafifletmeye yardımcı olmaktır. 

Çocuk doktorları yaralanmalar, enfeksiyonlar, genetik ve doğuştan rahatsızlıklar, kanserler, organ hastalıkları ve işlevsel bozukluklar gibi çeşitli durumları teşhis ve tedavi eder. Pediatri sadece hasta çocuğun acil tedavisi ile değil aynı zamanda yaşam kalitesi, ergenlik ve hayatta kalma gibi uzun vadeli etkilerle de ilgilenir. Pediatri uzmanlarının; sorunların önlenmesi, erken tespiti ve yönetimiyle ilgilendiği alanlar arasında gelişimsel gecikmeler ve bozukluklar, davranış sorunları, fonksiyonel engeller, sosyal stres, depresyon ve anksiyete bozuklukları dahil zihinsel bozukluklar bulunmaktadır.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıklarında Alt Uzmanlık Alanları

Pediatride alt uzmanlık alanları şunları içerir:

  • Çocuk Onkolojisi
  • Çocuk Kardiyolojisi
  • Çocuk Ürolojisi
  • Çocuk Romatolojisi
  • Çocuk Nörolojisi
  • Çocuk Gastroenterolojisi
  • Çocuk Nefrolojisi
  • Çocuk Yoğun Bakımı
  • Çocuk Endokrinolojisi

Hizmetler:

Bebeklerde Kasık Fıtığı Ameliyatı, Bebeklerde İşitme Testi, Yenidoğan Tarama Testleri, Bebeklerde Hepatit B Aşısı, Bebeği Tutuş Pozisyonları, Bebeklerde Zeka Testi, M Chat, Prematüre Bebek Beslenmesi, Fetoskopi, Büyüme Hormonu Testi, Bebeklerde Temel Yaşam Desteği, Bebeklerde İlk Yardım, 2 Ay Aşısı, 6 Ay Aşısı, Fizik Muayene, Emzirme Eğitimi, Ter Testi, 1 Yaş Aşısı, Bebek Aşı Takvimi, 2 Yaş Aşısı, Subkutan Enjeksiyon, Gaita Testi, Su Çiçeği Aşısı, KKK Aşısı, Tahlil, BCG Aşısı, Kan Tahlili

Hastalıklar:

Asimetrik Gelişme Geriliği, Bebeklerde Larenjit, Bebeklerde Uyuz, Bebek Kusmuğunda Kan, Bebeklerde Çok Sık Kaka Yapma, Salmon Lekeleri, Bebeklerde Kabakulak, Bebeklerde Tırnak Kırılması, Bebeklerde Saç Derisinde Kabuklanma, Yeni Doğan Bebeğin Kafasında Şişlik, Bebeklerde Tükürük Yutamama, Bebeğin Makatında Kızarıklık, Bebeklerde Halsizlik, Yenidoğan Bebeğin Ağzından Köpük Gelmesi, Diskeratozis Konjenita, Anne Karnındaki Bebekte Kist, Bebeklerde Vitiligo, Bebeklerde Nefessiz Kalma, Bebeğin Kafasında Şişlik, Bebeklerde Bit, Bebeklerde Sümüksü Akıntı, Yeni Doğan Bebeğin Göğsünde Süt Birikmesi, Yenidoğan Bebeğin İdrarından Kan Gelmesi, Yenidoğan Bebeklerde Üfürüm, Toprak Yeme Hastalığı, Anne Karnında Bebeğin Kafasının Büyük Olması, 1 Yaşından Küçük Bebeklerde Su Çiçeği, Anne Karnındaki Bebeğin Bacak Boyunun Kısa Olması, Bebeklerde İdrar Azalması, Bebeklerde Dil Morarması, Anoftalmi, Perinatal Asfiksi, Bebeklerde El Ayak Ateşlenmesi, Bebeklerde Faranjit, Bebeklerde Yanık, Bebeklerde Bıngıldağın Geç Kapanması, Bebeklerde Pipi Ucu İltihabı, Yeni Doğan Bebeklerde Akciğer Enfeksiyonu, Bebeklerde Dil Bağı, Bebeğin Kan Kusması, Bebeğin Ağzından Köpük Gelmesi, Bebeklerde Akciğere Süt Kaçması, Bebeğin İdrarının Kokması, Bebeklerde Tırnak Mantarı, El Ayak Ağız Hastalığı, Bebeklerde Kokulu Kaka, Büyüme hormonu eksikliği, Hipoplastik Sol Kalp Sendromu, Gecikmiş Konuşma, Pandas Hastalığı, Bebeklerde Gelişim Geriliği, Bebeklerde Soğuk Algınlığı, Bebeklerde Laktoz İntoleransı, Bebeklerde Göz Altı Morluğu, Bebeklerde Kulak Arkası Yaraları, SIDS, Kaka Tutma Problemi, Bebeklerde Kafa Travması, Medulloblastoma, Yenidoğan Enfeksiyonları, Gitelman Sendromu, Ependimom, Pili Asimetrisi, Blount Hastalığı, Bebeklerde İdrarda Kan, Bebeklerde Göz Kanlanması, Bebeklerde Reflü, Trigonosefali, Bebeklerde İştahsızlık, Bebeklerde Ayak Terlemesi, Bebeklerde Bıngıldak Çökmesi, Bebek Kakasında Siyah İplik, Yenidoğan Bebek Hastalıkları, Lizozomal Depo Hastalıkları, Astrositom, Hids, Tıkanma Sarılığı, Wolman Hastalığı, Ceviz alerjisi, Charge Sendromu, Canavan Hastalığı, Caroli Hastalığı, 6 Yaş Sendromu, Bebeklerde Şaşılık, Dudak Bağı, Pelvikaliektazi, Gebelikte Gelişim Geriliği, Myelofibrozis, Tirozinemi, Boy Kısalığı, Diamond Blackfan Anemisi, Diaper Dermatit, Sever Hastalığı, Alkaptonüri, Bebeklerde Zatürre, Bebeklerde Sırt Dikeni, Yenidoğan Bebeklerde İshal, Bebeklerde Soğuk Terleme, Bebeklerde Sürekli Hapşırma, Bebeklerde Kansızlık

Tıbbi Tesis Tipi:

Devlet Hastanesi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktorları

Uzm. Dr. Bahiye Kozacıoğlu Akkın
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,
Uzm. Dr. Hafize Sunalcan Güneş
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,
Uzm. Dr. İsmail Hazır
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,
Uzm. Dr. Ayten Karınca Yetim
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,
Uzm. Dr. Ayfer Yazman Polat
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,
Uzm. Dr. Nevin Uysal
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,
Uzm. Dr. Özgün Uygur Yorgancı
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları,