NLS Nedir?

NLS, beyinden çıkan doğrusal olmayan dalgaların analizini vücuttaki organların ürettiği dalgaları da kullanarak yapan bir teşhis sistemidir

İngilizcede açılımı “Non Lineer System” olan ve beyinden çıkan doğrusal olmayan dalgaların analizini vücuttaki organların ürettiği dalgaları da kullanarak yapan bir teşhis sistemidir. Genetik yapılara kadar inmeyi başaran bu sistem ile kalıtsal hastalıkların tanısı koyulabilmektedir.

NLS analiz ile birlikte sadece mevcut hastalıklar değil, aynı zamanda gelecekte görülebilecek olan hastalıkların tanısı da erkenden konulabilmektedir. Bununla ilgili bir liste hazırlanmasına ve kişinin ilgili listeye uyarak daha iyi yaşam şartlarında hayat sürmesini sağlayan bir sistemdir.

21. yüzyıl itibari ile vücutta üretilen elektromanyetik dalgaların detaylarına yoğunlaşan tıp dünyası, NLS cihazı ile birlikte bu konuda büyük mesafeler kat etmiş bulunmaktadır. İlk olarak 1920’li yıllarda başlayan çalışmalar, içerisinde bulunduğumuz çağda daha da gelişmiş ve sonuç kazanmaya başlamıştır. İnsan organları tarafından üretilen manyetik alanların spektral olarak analizini yapan bu sistem, elektromanyetik dalgaların özelliklerine bakarak hücrelerin takibini sağlamaktadır.

NLS yaptıranlar, dinamik ve invaziv olmayan birbirinden farklı yollar kullanılarak elde edilen patolojilerin araştırılmasına da tanıklık ederler. Bu sayede özellikle kanser gibi şüphelenilen hastalıkların tanısı konulabilirken olası bir risk tespiti ve değerlendirilmesinin yapılmasının da önü açılır.

NLS Nasıl Yapılır?

NLS, bilim dünyasında “metatron” ismi ile de anılmaktadır. Bu cihazın ve sistemin pek çok özelliği bulunur. Henüz yeni oluşumu gözlenen kanserli hücreler dahil pek çok hastalık hakkında detaylı bilgi vermektedir. 

Kan Tahlili

NLS, sistemik bir hastalığı henüz var olmadan gösterme özelliği sayesinde oldukça hayati bir rol üstlenmiştir. Normal bir check – up yaptırarak pek çok kan tahlili ve diğer testlere girecek kişinin bu sistem sayesinde bunların hiçbirisi ile uğraşmasına gerek kalmamaktadır. Ortalama olarak yarım saat süren bu tarama sonrasında kişiye, hastalığı ile ilgili tüm detaylı bilgiyi vermektedir. Üstelik kan tahlili gibi şeylere gerek kalmadan sadece yarım saat boyunca oturmak ve sonuçların çıkmasını beklemek yeterlidir.

Araştırma

Cihaz, çalışmaya başladığı insan vücudunun her bir noktasını araştırmaktadır. Çalışma prensibine göre tespit ettiği sorunların üzerinde daha fazla duran ve derinlemesine araştırma yapan NLS cihazı, oldukça titiz bir şekilde çalışır. Mesela; atardamarda gördüğü bir daralma sonrasında biraz ilerleyip sonrasında geri o noktaya döner. Buradaki araştırmalarını bu sefer daha da derinleştirir. Böylelikle sorunun tanısını koymadan önce iyi bir araştırma süresi geçirmiş olan hasta, kendisini daha güvenli hisseder. Cihaz tarafından sorun tespiti yapılamazsa o zaman hastanın beklenen olumsuz bir hastalığı yoktur denilebilir.

Zararlı Işınlar

Vücudu genetik özelliklerine göre oldukça derinlemesine inceleyebilen NLS cihazında radyasyon gibi zararlı ışınlar bulunmaz. Kontrol edilen hastanın sağlığına ilişkin verilerin tamamı düzgün ve sistematik bir şekilde çıkarılır. MR cihazındaki gibi kapalı bir alanda kalmaktan korkan insanlar da oturdukları yerden derin bir araştırmaya tabi olabilmektedir. Kimyasal maddeler, radyasyon yayan ışınlardan korunarak yapılan bu test sayesinde kısa sürede tanı konulması ve tedaviye hızlı bir şekilde başlanması oldukça kolaydır.

Oturuş Pozisyonu

NLS cihazı tarama yaparken tek yapılmaması gereken şey el ve ayakların birbirlerine çapraz bir şekilde bağlanması veya tutulmasıdır. Bu pozisyonda cihaz, nereyi taradığını tam bilememekte ve karışıklıklar oluşmaktadır. Bu nedenle oturuş pozisyonu itibari ile düzgün bir şekilde oturarak cihazın kontrol gücünü artırması sağlanmalıdır.

Tüm bu tanı özelliğinin yanında cihazda tedavi amaçlı da birkaç işlem yapılabilmektedir. NLS cihazı, özellikle kronikleşen baş ağrılarında hastalara karşı oldukça faydalı olabilmektedir. Cihazın olumlu sonuç verdiği rahatsızlıklar:

Bu sorunlar için yapılan klinik araştırmalarında cihazın bu rahatsızlıklara oldukça iyi geldiği ve kalıcı olarak çözüm bulduğu görülmüştür. 

Bu tarama ile birlikte yaklaşık olarak 10 ve daha fazla sistem incelenmektedir. Beyin, dalak, karaciğer, kalp, böbrek, mide, akciğer, kas ve iskelet sistemi, sindirim sistemi, erkek ve kadınlara özel alanlar gibi pek çok farklı bölge incelenir. Cihaz, tüm bu inceleme sonrasında tespit ettiği sorunları herhangi bir doktor yardımı olmadan direkt olarak analiz etmektedir. Analiz edilen verileri de yine doktora gerek kalmadan hastaya vermekte ve bu şekilde bilgi verme kısmını da tek başına üstlenmektedir.

Cihazın yaptığı testler arasında sadece sistemler değil aynı zamanda hormon, protein, vitamin vb. pek çok şey daha bulunmaktadır. Sistem, insan vücudunda bunların eksikliğini, fazlalığını da değerlendirmekte ve ileride yaşanabilecek olması muhtemelen olan hastalıklara dair geniş bir bilgi vermektedir. Vücutta bulunan ağır metalleri de inceleyen sistem, özellikle kanser gibi önemli hastalıklarda hastalık henüz kendisini göstermeden kişiye bilgi vermekten ve oldukça erken bir tanı, uyarıcı sistem gibi çalışmaktadır.

Makaleyi faydalı buldun mu?
5
0
Makeleyi Paylaşın

NLS ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

NLS cihazı hangi hastanede var?

NLS cihazı kullanımı günümüzde giderek yaygınlaşmaktadır. Belli başlı hastanelerde an itibari ile bulunan bu cihaz, geliştirilmeye açık bir şekilde hem tanı hem de tedavi amacı ile yeniden tasarlanmaktadır. Bu şekilde ilerideki çalışma prensibin değiştirilmesi ve daha pek çok tedavide kullanılması planlanmaktadır.

Dr. Deniz Gölgeli

NLS nerede yapılır?

NLS taraması, hastanelerde yapılmaktadır. Bu tarama sonrasında hastanın vücudunda bulunan tüm anormal durumlar değerlendirilmekte ve olası senaryolar cihaz tarafından oluşturulmaktadır.

Dr. Deniz Gölgeli