Ultherapy Nedir?

Yüz germe işleminin ultrasound cihazı ile gerçekleştirilmesi olarak bilinen Ultherapy, cerrahi herhangi bir işlem olmadan yapılır.

Ultherapy, cerrahi herhangi bir işlem olmadan yüz germe işleminin ultrasound cihazı ile gerçekleştirilmesi olarak bilinmektedir. İşlem ultrason dalgaları ile cildin bağ dokusuna ve derinin en alt tabakasına ulaşılmasını ve bu bölgeye yeni enerjiler göndererek burada yeni kolajen oluşumun sağlanmasını hedefliyor.

İşlem cildin onarılması ile beraber cildin kendi kendini tedavi etmesini sağlıyor. Böylelikle hastalar herhangi bir kesi olmadan işlemi gerçekleştirip günlük yaşantılarına direkt olarak dönebiliyorlar. Zaman içerisinde yavaş yavaş ortaya çıkan sonuçlar hastanın hem rahat hem de sancısız bir tedavi süreci geçirmesini sağlamaktadır. İşlem sonrası hastaların bol bol su tüketmeleri ve cilt ile çok fazla oynamamaları gerekmektedir. Böylelikle tedavi süreci hızlandırılabilir ve daha verimli sonuçlar elde edilebilir.

Ultherapy Nasıl Uygulanır?

Başlangıç olarak hastanın cihaza yakın olarak konumlandırılmış yatağa yatırılması gerekir. Daha sonrasında işlemler şu şekilde devam eder:

  • Ultrason dalgalarına sahip cihaz başlığı hastanın cildinde dolaştırılır 
  • Cildin alt tabakası cihaz yardımı ile görüntülenir
  • Belirlenen ve işlem gerektiren bölgelerin 1.5, 3 ve 4.5mm kadar altına ses dalgaları gönderilir
  • Bu dalgalar, cildin alt tabakasında ısı kaynaklı hasar oluşturur ve bu hasar ciltte kolajen üretimini tetikler

Tedavi sürecinde en önemli nokta hastaya doğru bölgeden müdahale ediliyor olmasıdır. Bu sebeple cihaz üzerinde görüntülenen cilt altı dokusu son derece iyi incelenmeli ve işlem boyunca takip edilmelidir.

Ultherapy Öncesi ve Sonrası

Ultherapy sonrası hastanın cildinde direkt olarak bir gerilme meydana gelir ve bu gerilme hasta tarafından hissedilir. İşlem boyunca amaç cilt altında yeni kolajen üretimini sağlamaktır. Bu sebeple kolajen üretiminin oluşması zaman alabilir. Hasta kırışıklıkların zamanla geçtiğini gözlemler. Tedavi sürecinde 3. Ayın sonunda en net sonuç görülür.

Tedavi öncesi hastanın cildinde kırışıklıklar net bir şekilde görülür vaziyetteyken tedavi sonra bu görünüm gider ve cilt gençleşir. İlk 3 ay sonunda gözle görülür farklar meydana gelir. Tedavinin etkisi ortalama 1 seneden daha uzun sürmektedir. Daha sonrasında hastanın durumuna bağlı olarak tedavi tekrarlanabilir. Bazı hastalar için bir seans yeterli olurken bazı hastalar için birden fazla seans gerçekleştirilebilir.

Tedavi sonrasında cildin gençleşmesi ile hastanın özgüveni büyük ölçüde yerine gelir. Daha genç ve parlak bir cilt oluşur ve daha sağlıklı bir görünüm elde edilir. Ultherapy yaptıranlar işlem sonrasında direkt olarak etkileri fark etmektedirler. Cilde tedavi sürecinde iyi bakılması da oluşacak etkilerin gücünü arttıracaktır.

Tedavi sonrası net bir şekilde görülecek farklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Ciltte gençleşme 
  • Ciltte parlaklık
  • Kırışıklıkların azalması
  • Ciltte gerginlik hissi

Ultherapy Merkezleri

Günümüzde bu işlem pek çok estetik merkezi tarafından uygulanmaktadır. Bu estetik merkezleri özel estetik cerrahları tarafından idare edilir. Bazı estetik merkezlerinde ise işlemler güzellik uzmanları tarafından uygulanmaktadır. Alanında eğitim almış uzmanlar hastaların tedavi sürecini takip eder ve işlemleri gerçekleştirir.

Özel hastanelerin estetik bölümlerinde de bu işlemin uygulanması mümkündür. Sadece ultherapy işlemi için açılan güzellik merkezleri mevcuttur. Hastalar kendilerine en uygun merkezi seçmeli ve güvenilir uzmanlar tarafından tedavi gördüklerinden emin olmalıdırlar.

Kimler Ultherapy Yaptırabilir?

Ultherapy, herhangi bir yaş ve cinsiyet limiti olmadan yapılabilen bir işlemdir. Bu sebeple cildinde kırışıklık olan tüm bireyler bu işlemi uygulayabilirler. İleri yaşa sahip bireylerin uygulamalarında alacakları sonuç cilt gevşekliğine ve sarkmalara bağlı olarak limitli olabilir. Fakat işlem herkese kolaylıkla uygulanabilir.

Cerrahi müdahale yaptırmaktan kaçınan bireyler için son derece ideal bir işlemdir. Herhangi bir kesi olmadan sadece dalgalar yardımı ile yapıldığı için ameliyat olmak istemeyen tüm bireyler rahatlıkla bu işlemi yaptırabilirler.

Ultherapy Hangi Bölgelere Uygulanır?

Ultherapy sadece yüz bölgesine uygulanan ultrason ışınları ile yüz germe işlemidir. Bu sebeple yüz bölgesi dışında herhangi bir bölgeye uygulanmaz. Yüz üzerinde kırışmış göz kapakları ve göz çevreleri, alında yer alan kırışıklıkların olduğu bölge, dudak çevresi, çene ve yanak bölgesi gibi kırışıklık oluşan tüm bölgelere uygulanabilir. Bir seans süresince hastanın ihtiyacına göre tüm yüze ultherapy işleminin uygulanması mümkündür.

Uygulama yapılmadan önce ve yapıldığı süre boyunca hastanın cilt alt dokusu cihaz ile incelenir ve işlemin gerekli olduğu bölgeler bu şekilde daha sağlıklı bir biçimde saptanabilir.

Ultherapy Yan Etkileri Nelerdir?

Ultherapy işleminin bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. İşlem süresince ve sonrasında hastada şunlar gözlemlenebilir:

Bu durumlar tedavi sürecinde son derece normal kabul edilir. Cihazdan verilen dalgalar hastanın cildinde ufak sancılara sebep olabilir fakat bu his işlem sonunda tamamen ortadan kalkar. İşlem sonrasında herhangi bir kesi olmadığı için iltihap riski yoktur. Kızarıklıklar cihazdan verilen dalgalardan kaynaklı olduğu için işlem tamamlandıktan birkaç dakika sonra ortadan kalkar.

Makaleyi faydalı buldun mu?
0
0
Makeleyi Paylaşın

Ultherapy ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Ultherapy fiyat skalası nedir?

İşlemin fiyatları işlemin gerçekleştiği merkeze göre değişkenlik göstermektedir. İşlem herhangi bir cerrahi operasyon gerektirmediğinden dolayı ameliyat kadar masraflı olmamaktadır. Fakat bazı merkezler cerrahi işlem gerektirmediği için lükse kaçan bu işlemi yüksek fiyatlara yapabilmektedir. Bu sebeple işlem öncesi en güvenilir merkezin bulunması fiyatların karşılaştırılması hastalara kolaylık sağlayacaktır. İşlem öncesinde cildin incelenmesi gerekir. Bazı hastalara çok müdahale gerekirken bazı hastalara daha az müdahale yapmak mümkündür. Bu sebeple işlem fiyatı tedavi edilmesi gereken bölgenin yoğunluğuna göre de değişkenlik gösterebilir.

Ass. Dr. Samet Töken