Nefes Terapisi Nedir?

Nefes terapisi, nefes alma tekniği kullanılarak kişideki rahatsızlıkları gidermek ve daha pozitif bir enerji yüklemesine yardımcı olmaktadır.

Nefes terapisi, kişiye doğru nefes almayı öğreten ve böylece bazı rahatsızlıkların iyileştirilmesini sağlarken aynı zamanda da vücudun pozitif enerji depolamasını sağlayan terapi yöntemidir. Nefes terapisi nefes terapistleri eşliğinde yapılabileceği gibi aynı zamanda kısa bir eğitimin sonunda evde de kolaylıkla uygulanabilir.

Nefes Terapisi Nedir?

Doğru nefes alma tekniği kullanarak vücuttaki rahatsızlıkların tedavi edilmesine ve vücuda pozitif enerji yüklenmesine yardımcı olan terapi yöntemine nefes terapisi denir. Doğru nefes alma yöntemleri kullanıldığında alınan nefesin akciğerlere ulaşma hızı ve gücü artar. Böylelikle pek çok rahatsızlık tedavi edilebilir. Dünya genelinde özellikle hastalık tedavilerinde ve meditasyonda kullanılan bu terapi türü kişinin ruhsal bir huzura erişmesine de yardımcı olmaktadır.

Doğru nefes teknikleri ile alınan oksijen çok daha verimli ve kaliteli hale getirilebilir. Bununla beraber kişinin solunum kanalları temizlenir ve kan dolaşımı artar. Bu da zihnin çok daha hızlı, aktif ve rahat çalışmasına yardımcı olur. Dikkat sorunları, solunum hastalıkları ve diğer pek çok sorun için nefes terapisine başvurulabilir.

Nefes Terapisi Nasıl Yapılır?

Nefes terapileri bu alanda uzman terapistler tarafından yapılmaktadır. Öncelikle kişinin ihtiyacı olan terapi türü belirlenir ve ardından kişiye özel terapi başlar. Fakat basit ve evde uygulanabilen yöntemleri de olan nefes terapisi, ufak bir eğitimin sonunda kişiler tarafından evde de uygulanabilir. Nefes terapisinin asıl amacı kişiye doğru nefes almayı öğretmek ve gün içerisinde vücudun ihtiyacı olan enerjiyi nefes yolu ile depolayabilmesini sağlamaktır.

Nefes terapisi hastanelerde uygulanabildiği gibi aynı zamanda nefes kamplarında da uygulanabilir. Nefes kampına giden bireyler doğa ile iç içe ve huzurlu bir ortamda terapistler eşliğinde çalışma imkanı bulurlar. Gün içerisinde farklı egzersizler ile de bu terapi sürecini daha etkili hale getirmek mümkündür.

Nefes Terapisi ve Teknikleri

Pek çok nefes egzersizi tekniği bulunmaktadır. Terapistler, kişiye özel teknikler oluşturarak hastalıkların giderilmesine ve vücudun rahatlamasına yardımcı olabilirler. Başlıca teknikler arasında şunlar yer almaktadır:

Sama Vritti: Sama Vritti eşit bir şekilde nefes alıp verme anlamına gelmektedir. Sakin ve sessiz bir ortamda mümkünse temiz hava giren bir alanda yapılmalıdır. Nefes almadan önce dörde kadar sayılır ve nefes verilirken de dörde kadar sayılır. Böylelikle nefes alınan ve nefes verilen süre eşitlenmiş olur. Egzersiz yaparken burundan nefes alıp vermek son derece önemlidir.   Bu tekniğin gece yatmadan önce uygulanması çok daha faydalı olacaktır. Dörder saniyelik aralıklar kişinin dayanma gücüne göre arttırılabilir. Bu yöntem ile sinir sistemi rahatlayacaktır.

Nadi Shodhana: Nadi Shodhana nefes alıp verme esnasında dönüşümün sağlanmasıdır. Özellikle yoga yapan kişilerin sık sık kullandığı bir tekniktir. Öncelikle sağ baş parmak ile sağ burun deliği kapatılır ve nefes almak için sol burun deliği kullanılır. Daha sonrasında sol baş parmağı ile sol burun deliği kapatılır ve nefes almak için sağ burun deliği kullanılır.

Bu egzersiz kişinin nefes kanallarını temizler ve yapan kişinin daha enerjik hissetmesini sağlar. Bu sebeple uyumadan önce yapmak için uygun bir egzersiz değildir. Daha çok önemli bir karar vermeden önce daha dinamik hissetmek ve zihni güçlendirmek için yapılabilir.

Nefes, hayatımızda çok büyük bir role sahip olduğundan dolayı nefes temelli pek çok egzersiz bulunmaktadır. Her spor dalına veya terapi amacına göre bu teknikler değişkenlik gösterebilir. Binlerce nefes terapi tekniği ile karşılaşmak mümkündür. Uzman bir terapist ile kendinize en uygun terapi yöntemini bulmanız ve düzenli olarak uygulamanız gerekir.

Transformal Nefes Terapisi Nedir?

Transformal nefes terapisi aynı zamanda hızlandırılmış nefes terapisi olarak da adlandırılabilir. Dünya üzerinde en hızlı ve güçlü etkiyi yaratan nefes terapisidir. Bu tip terapilerin sağlık boyutları dışında ruhani boyutları da kişilere büyük bir rahatlama ve huzur vermektedir. Kişi, doğru nefes yöntem ve teknikleri ile daha huzurlu ve neşeli hissedebilir.

Son yıllarda nefes terapisi alan pek çok bireyin terapi sonuçlarında mutluluk, bereket ve huzura ulaştıkları görülmüştür. Bedenin sağlıklı olması ve ihtiyacı olan nefese kavuşması, zihnin çok daha hızlı ve aktif çalışmasını sağlar. Sağlıklı bir nefes aynı zamanda dolaşım sisteminin de düzenli bir şekilde ilerlemesini sağlar. Böylelikle vücutta yer alan tüm diğer organlar daha sağlıklı ve aktif çalışmaya başlar.

Transformal Nefes Terapisi Nasıl Yapılır?

Seans boyunca kişi tüm nefesleri ağız yolu ile alıp vermelidir. Nefes alma süresi uzun tutulurken nefesi verme süresi daha kısa tutulur. Diğer nefes terapilerine göre farkı daha hızlı yollar ile farklı teknikler kullanılarak kişinin solunum yollarını temizlemek ve rahatlatmaktır.

Vücutta yer alan tüm organizmalar enerjiye ihtiyaç duymaktadır. Transformal nefes terapisi, doğru nefes yöntemleri ile vücutta enerji depolanmasına yardımcı olur ve solunum kanallarını temizler. Vücuda giren nefes sayesinde hücrelerdeki elektrik akımı aktif hale gelir ve kişi daha enerjik hissetmeye başlar. Aynı zamanda vücuda yeterli oksijen alımı sonucunda pek çok hastalığı oluşturan düşük enerjiler tedavi edilir.

Nefes Terapisinin Faydaları Nelerdir?

Mevcut olan kronik ve akut hastalıkların iyileştirilmesinde kullanılabilir. Aynı zamanda ruhani rahatlamayı sağlayan nefes terapileri kişinin daha enerjik ve mutlu hissetmesine yardımcı olur. Doğru nefes alma ile vücudun enerjisi yükseltilir ve nefes kanalları temizlenir. Bu yöntem ile vücuda giren oksijen çok daha verimli olur ve etkisini tüm hücreler üzerinde gösterebilir. Sağlıklı çalışan organ ve hücreler vücuttaki diğer hastalıklarla çok daha güçlü bir şekilde savaşabilirler.

Uzun bir süre gebe kalamayıp kısırlık tedavisi alan anne adaylarının uygun nefes terapileri ile psikolojik olarak rahatladıkları ve bu sayede tedaviye yanıtlarının arttığı bazı hastalar tarafından kaydedilmiştir. Sağlıklı nefes alıp vermenin vücudun her hücresine faydasının dokunduğu bu şekilde kanıtlanabilir.

Nefes terapilerinin amaçlarına uygun ve doğru bir şekilde uygulanmamaları halinde ufak da olsa yan etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle terapi yapılmadan önce yöntemler hakkında bilgi almak veya terapiyi bir uzman ile yapmak çok daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır.

Makaleyi faydalı buldun mu?
2
1
Makeleyi Paylaşın

Nefes Terapisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Nefes terapisi fiyatları nedir?

Nefes terapisi seans fiyatları kişilerin tercih ettikleri kurumlara göre farklılık göstermektedir. Hastane ve kliniklerde terapi ücreti tahsil edilirken nefes kamplarında konaklama ücreti de fiyatlara dahil edilir. Aynı zamanda kısa süreli ve ücretsiz seminerlere katılarak da nefes egzersizleri hakkında bilgi edinmek mümkündür.

Dr. Ülkü Kılıç

Nefes terapisi ne işe yarar?

Nefes terapisi, kişinin vücudunun ihtiyaç duyduğu enerjiyi depolamasını sağlarken bir yandan da doğru nefes alıp vermeyi öğretmektedir. Bunun yanı sıra doğru nefes alma yöntemleri kullanılarak pek çok akut hastalık ve akciğer hastalığı tedavi edilebilir.

Dr. Ülkü Kılıç

Nefes terapisi hangi hastalıklara iyi gelir?

Nefes terapisi zihinsel ve bedensel pek çok hastalık üzerinde son derece etkilidir. Özellikle akciğer hastalıklarının tedavisinde büyük rol oynamaktadır. Astım ve KOAH gibi hastalıklarda da etki göstermektedir. Panik atak nefes terapisi ile tedavi edilebilen hastalıklardan biridir.

Dr. Ülkü Kılıç

100 nefes terapisi nedir?

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre her birey 3 dakika içerisinde ortalama 100 defa nefes alıp vermektedir. Kişiler her gün 3 veya 5 dakikalık süreler ile nefes egzersizi yaparak kendilerini çok daha zinde hissedebilirler. Bu aktiviteye 100 nefes egzersizi adı verilir.

Dr. Ülkü Kılıç