Bebeklerde astigmat, genellikle bebeklerin cep telefonu, tablet gibi göz yoran araçları kullanmasıyla oluşur. Gözlük, egzersizler ve cerrahi müdahale ile tedavi edilebilir.

Şaşılık olarak adlandırılan durum bir göz doğrudan karşıya bakarken diğer gözün iç, dış veya yan tarafa bakması durumu olarak açıklanabilir. Gözlük ve lens kullanımı, egzersizler ve botoks gibi tedavi seçenekleri vardır.

İnflamasyon bağışıklık sisteminde görev almakta ve çeşitli nedenler neticesinde meydana gelen hasarlanmış doku yapısını onarmak amacıyla oluşturulur. Medikal tedavi, antibiyotikler ve fizik tedavi gibi tedaviler uygulanabilir.

Bebeklerde görülen gözyaşı kanalı tıkanıklığı, gözyaşı kanalı aracılığıyla burun boşluğuna akamayıp, gözde birikme durumuna denilmektedir. Göz masajı, sondalama ve lavaj tedavi yöntemleri uygulanabilir.

Refraksiyon, ışığın kırılması olayı insan gözüne gelen çeşitli dalga yapılarının hızlarının değişik bir ortama gelince bükülmesi olarak tariflenebilir. Gözlük tedavisi, lens tedavisi ve lazer tedavisi gibi yöntemler vardır.

Göz Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Göz Sağlığı İçin Ne Yapmalı?

Göz sağlığını korumak için her sene düzenli olarak rutin muayene yaptırılması, doğru gözlüklerin tercih edilmesi, teknolojik ekranlara bakarken uygun mesafenin muhafaza edilmesi ve uzun süre ekran karşısında vakit geçirilmemesi, kontakt lens kullanırken tırnakların kısa olmasına ve hijyen kurallarına özen gösterilmesi, çok sıcak ve kuru hava olan ortamlarda uzun süre kalınmaması, doğru aydınlatma tercihlerinin yapılması ve göze uygulanan kozmetik ürünleri seçerken bilinçli olunması gerekir. Aynı zamanda beslenmede E, C ve A vitaminleri ile selenyum ve çinko minerallerinin yeterli alınması da göz sağlığı için oldukça önemlidir.