Bebekte göz kanlanması gözün beyaz kısmının kan damarlarına bağlı kırmızı-pembe renk alması durumudur. Tedavide göz temizliği, antibiyotik, ilaç tedavisi, cerrahi tedavi gibi seçenekler vardır.

Charge sendromu, anne karnında ilk 3 ay içinde meydana gelen embriyonik gelişim bozuklukları sonucu birtakım belirti ve bulgularla seyreden konjenital hastalıktır. Tedavide multidisipliner yöntem izlenmesi gereken bir hastalıktır.

Göz felci veya oftalmopleji, gözlerin hareketini sağlayan kasların zayıflaması veya işlevini yitirmesi ile karakterize bir durumdur. Tedavisi altta yatan nedene, hastanın klinik belirtilerine ve göz felcinin tipine göre değişebilmektedir.

Blow-out kırığı, göz küresinde travmalar sonrası göz küresinin ani bir şekilde arkaya doğru yer değiştirmesi sonucunda, gelişen çökme benzeri kırıklardır. Sağlık çalışanları ilk olarak acil müdahale edilmesi gereken yaralara müdahale ederler.

Ani görme kaybı, 5 – 10 saniye boyunca hastanın görme yetisini kaybetmesi ya da bu kadar kısa süre içerisinde aniden kalıcı görme yetisinin kaybedilmesi durumudur. Altta yatan nedenin tespit edilerek tedaviye başlanması önemlidir.

Göz Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Göz Sağlığı İçin Ne Yapmalı?

Göz sağlığını korumak için her sene düzenli olarak rutin muayene yaptırılması, doğru gözlüklerin tercih edilmesi, teknolojik ekranlara bakarken uygun mesafenin muhafaza edilmesi ve uzun süre ekran karşısında vakit geçirilmemesi, kontakt lens kullanırken tırnakların kısa olmasına ve hijyen kurallarına özen gösterilmesi, çok sıcak ve kuru hava olan ortamlarda uzun süre kalınmaması, doğru aydınlatma tercihlerinin yapılması ve göze uygulanan kozmetik ürünleri seçerken bilinçli olunması gerekir. Aynı zamanda beslenmede E, C ve A vitaminleri ile selenyum ve çinko minerallerinin yeterli alınması da göz sağlığı için oldukça önemlidir.