Kanın süzülmesini sağlayan nefron hücrelerinin, görevini yerine getirememesi sonucu oluşan Nefrit; hastalığa neden olan faktörün teşhis edilmesiyle tedavi edilmektedir.

Clostridium botulinum botilizm zehirlenmesi olarak bilinen gıda yoluyla, kirlenmiş toprakla temasla ya da açık bir yaradan bulaşabilir ve ciddi klinik tablolara yol açabilir. Solunum yardımı, antibiyotikler gibi tedavi seçenekleri mevcuttur.

5. Hastalık genellikle kollarda, bacaklarda ve yanakta kırmızı renkli döküntüye neden olan parvovirus B19 adlı virüs kaynaklı bir hastalıktır. Bol sıvı tüketimi ve daha fazla dinlenmek iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.

Enfeksiyona neden olan Zika Virüsünden enfekte olan kişinin belirtilerine göre bir tedavi yolu izlenir.

Bacillus anthracis bakterisinin neden olduğu şarbon hastalığının bir çeşidi olan Deri Şarbonu, antibiyotik tedavisi uygulanılarak iyileştirilmektedir.

Enfeksiyon Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Klinik Mikrobiyoloji Nedir?

Klinik mikrobiyoloji bölümü insan vücuduna yerleşen mikroorganizmaların özelliklerini, türlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini ve vücutta ne gibi etkilere yol açtıklarını inceleyen bilim dalıdır. 

Bu mikroorganizmaların üreme, konaklama ve ölme döngüleri de klinik mikrobiyoloji uzmanları tarafından incelenmektedir. Bu nedenle enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji bölümleri bir arada çalışır.