Adenovirüsler zarfsız bir DNA virüsü olarak hastalık yapabileceği 100’ den fazla türü bulunabilmekte olup tedavisi genel olarak destek tedavisi olarak bilinmektedir.

Kanda enfeksiyon, vücudun başka bir yerinde ortaya çıkan enfeksiyonda bakterilerin giderek çoğalması ve kana yayılması olup; tedavileri arasında, ilaç ve oksijen tedavileri yer alır. 

Kedi tırmığı hastalığı, yavru kedinin ısırması ya da tırmalaması sonucu insana bartonella henselae bakterisinin bulaşması olup, genellikle antimikrobiyal tedavi uygulanmaktadır.

Norovirüs hastalığı bulaşıcılığı yüksek olan mide-bağırsak enfeksiyonuna neden olan bir hastalık olup, özel bir tedavi seçeneği yoktur.

Tavuk zehirlenmesi; bayat, kirlenmiş, iyi pişmemiş tavukların tüketilmesi sonrası vücudun verdiği reaksiyon olup, vücudun kaybettiği su ve tuzu yerine koymaya yönelik tedaviler uygulanmaktadır.

Enfeksiyon Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Klinik Mikrobiyoloji Nedir?

Klinik mikrobiyoloji bölümü insan vücuduna yerleşen mikroorganizmaların özelliklerini, türlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini ve vücutta ne gibi etkilere yol açtıklarını inceleyen bilim dalıdır. 

Bu mikroorganizmaların üreme, konaklama ve ölme döngüleri de klinik mikrobiyoloji uzmanları tarafından incelenmektedir. Bu nedenle enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji bölümleri bir arada çalışır.