Vajinada görülen enfeksiyonlar genellikle parazit, mantar, virüs ya da bakteri enfeksiyonu nedeniyle meydana gelmektedir. Tedavi vajinal fitil, krem, antibiyotik, metronidazol ve tinidazol yöntemlerle yapılır.

Tek hücreli mikroorganizma olan gondii adı verilen toksoplazma genellikle hayvanlarda üremektedir. Antibiyotik, vitamin takviyesi, ilaç tedavisi gibi tedaviler vardır.

Cancrum oris adıyla da bilinen noma hastalığı, bir ila on altı yaşındaki çocukları etkileyen ölümcül bir ağız enfeksiyonudur. Tedavide en önemli adım kişiye uygun sistemik antibiyotiğin verilmesi ve düzenli beslenmenin sağlanmasıdır.

Enfeksiyon vücudumuzdaki bazı mikroorganizmaların bu doku yapılarına istila göstermesi ve bu alanlarda çoğalması sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıklar bütünüdür. Genellikle antibiyotik ile tedavi edilmektedir.

Bir hasar sonucu meydana gelen ve doku bütünlüğünün bozulması yara olarak adlandırılır. Yara debridmanı, ilaç tedavisi, pansuman gibi türüne göre birden fazla tedavi yöntemi vardır

Enfeksiyon Hastalıkları ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Klinik Mikrobiyoloji Nedir?

Klinik mikrobiyoloji bölümü insan vücuduna yerleşen mikroorganizmaların özelliklerini, türlerini, birbirleriyle olan ilişkilerini ve vücutta ne gibi etkilere yol açtıklarını inceleyen bilim dalıdır. 

Bu mikroorganizmaların üreme, konaklama ve ölme döngüleri de klinik mikrobiyoloji uzmanları tarafından incelenmektedir. Bu nedenle enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji bölümleri bir arada çalışır.